BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEPDK Başkanlığı'na en yakın isim!----

EPDK Başkanlığı'na en yakın isim!

EPDK Başkanlığı'na en yakın isim!
11 Şubat 2014 - 08:14 www.finansgundem.com

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun üçüncü başkanlığı için Mustafa Yılmaz'ın adı geçiyor

Enerji piyasalarının, siyasi müdahaleden uzak, sektör dinamiklerine uygun, rasyonel bakış açısıyla düzenlenmesi ve denetlenmesi amacıyla oluşturulan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üçüncü başkanını arıyor.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Kurucu Başkan Yusuf Günay'ın ardından bayrağı devralan Hasan Köktaş'ın görev süresi 7 Ocak’ta doldu. Ankara'da enerji kulislerine göre EPDK Başkanlığı için en güçlü aday Mustafa Yılmaz. Hukukçu olan Yılmaz, EPDK'da uzun süredir görev yapıyor. Yılmaz, 2004 yılında EPDK'ya üye olarak atandı. EPDK'da halen ikinci başkan olan Yılmaz'ın başkan olarak kararnamesinin yazıldığı, atamanın kısa süre içinde yapılacağı belirtiliyor.

GÖREV SÜRESİ 6 YIL MI 2 YIL MI?

EPDK'ya başkan ya da üye olarak atananlar 6 yıl görev yapıyor. 4 yıl önce EPDK ikinci başkanlığına atanan Yılmaz'ın görev süresiyle ilgili iki seçenek gündemde: Yılmaz başkanlığa ya 2 yıl için atanacak ya da başkanlık için yeni bir takvim işletilerek, 6 yıl için EPDK Başkanı olacak. Bu seçeneğin daha güçlü olduğu belirtiliyor.

SEKTÖRDE EN AZ 10 YIL DENEYİM ARANIYOR

Elektrik Piyasası Yasası'na göre EPDK biri başkan, diğeri ikinci başkan olmak üzere 9 üyeden oluşuyor. Kurul üyeleri; siyasal bilgiler, hukuk, idari bilimler, kamu yönetimi, iktisat, mühendislik, işletme ya da maliye dallarında eğitim veren en az 4 yıllık yüksek eğitim kurumlarından mezun, kamu kurum ve kuruluşlarında ya da özel sektörde en az 10 yıl deneyim sahibi kişiler arasından Bakanlar Kurulu’nca seçiliyor. Bakanlar Kurulu başkan ve ikinci başkanı da atıyor. Kurul başkanı ve üyelerinin görev süresi 6 yıl. Görev süresi sona eren üyeler tekrar seçilebiliyor.

ÜYELİK İÇİN BÜYÜK YARIŞ BAŞLADI

Yılmaz başkan olursa 2 üye atanacak. Üyelik için EPDK Tarife Daire Başkanı Mehmet Ertürk, eski üye Zekeriya Gökşenli ve Strateji Geliştirme Başkanı Doğanbey Akgül'ün adları geçiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)