BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaE.ON Enerjisa'yla ortaklığına onay----

E.ON Enerjisa'yla ortaklığına onay

E.ON Enerjisa'yla ortaklığına onay
24 Nisan 2013 - 18:21 www.finansgundem.com

Enerjisa'nın yeni dönemdeki hedefleri, 2020 yılında 7 bin 500 MW kurulu güce ulaşmak olarak yeniden tanımlandı

Enerjisa açıklamasına göre, Sabancı Holding ve E.ON ortaklığıyla bölgesel güç olmaya hazırlanan Enerjisa'nın yeni dönemdeki hedefleri, 2020 yılında 7 bin 500 MW kurulu güce ulaşmak ve elektrik dağıtımında 6 milyonun üzerinde müşteriye hizmet vermek olarak yeniden tanımlandı. Enerjisa'nın iş kapsamına, Türkiye doğalgaz sektöründe bir oyuncu olarak doğalgaz ithalatı ve ticareti alanında faaliyet göstermek de dahil edildi.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye pazarında büyümeye kararlı olan E.ON'un da katkılarıyla Enerjisa'nın, Türkiye'nin en yenilikçi lider enerji şirketi olarak yeni hedeflerini de aynı başarıyla gerçekleştireceğine inandığını belirtti.
Sabancı, "Yakın dönemde gerçekleşen elektrik dağıtım özelleştirme ihalelerinde yeni ortağımız E.ON'un güçlü desteği ve kararlılığıyla başarılı bir sonuca ulaştık. E.ON'un ülkemize ve Enerjisa'ya duyduğu inanç ve güveni de yanımıza alarak Türkiye elektrik ve doğalgaz sektörlerinin her anlamda sürdürülebilirliğine öncü katkılarda bulunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
E.ON Üst Yöneticisi (CEO) Johannes Teyssen ise bugün, E.ON'un küresel bir enerji şirketi olarak gelişiminde bir başka önemli dönüm noktasını yaşdıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 2 bin MW işletme kapasitesine sahip olan güçlü ve köklü bir enerji şirketinin hisselerini devralmamız, büyüme hedeflediğimiz Türkiye pazarında bize önemli bir konum kazandırıyor. Bu durum, E.ON'un büyüyen Türkiye pazarına olan stratejik güveninin ve Enerjisa'nın Türkiye pazarında güçlü bir oyuncu olarak konumlanmasına olan inancımızın bir göstergesidir.
Enerjisa'nın elektrik dağıtım özelleştirme ihalelerinde gösterdiği başarı, makul fiyatla stratejik hedefine ulaşmasını ve şirketin dağıtım alanında da belirgin şekilde gelişmesini sağlayacaktır. Sabancı Holding ile yaptığımız ve her iki tarafa da değer yaratan ortaklık ile deneyim ve kaynaklarımızı birleştirerek Türkiye'nin lider enerji şirketlerinden birini yaratacağız."
Bu arada verilen bilgiye göre, 2006 yılında, 2015 hedefini 5 bin MW kurulu güce ulaşmak olarak açıklayan Enerjisa, halen, işletmedeki yaklaşık bin 800 MW, inşa halindeki yaklaşık 2 bin MW ve mühendislik çalışmaları devam eden yaklaşık bin 500 MW ile toplam 5 bin 300 MW'lık kurulu güce bugünden ulaşmış oldu.
Şirket ayrıca 2009 yılında devraldığı Başkent Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde yaklaşık 3,6 milyon müşteriye hizmet sağlıyor. Enerjisa, devralınması beklenen Ayedaş ve Toroslar Dağıtım bölgelerinin devir süreci tamamlandığında dağıtımda 9 milyondan fazla müşteriye hizmet sağlayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)