BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiEnocta yenilikleri devreye aldı, tamamlanan eğitimler 3 kat arttı ----

Enocta yenilikleri devreye aldı, tamamlanan eğitimler 3 kat arttı

Enocta yenilikleri devreye aldı, tamamlanan eğitimler 3 kat arttı
09 Şubat 2022 - 12:24 www.finansgundem.com

Enocta’nın 2021 yılında devreye aldığı yenilikler ile dijital eğitimlerin tamamlanma oranı yüzde 300, dijital eğitim trafiği ise 2 kat arttı.

Dijital eğitim çözümleri  (Uzaktan eğitim) şirketi Enocta,  2021 yılında bir dizi yeniliği devreye aldı. Enocta’nın öğrenen deneyimini merkezine alan, kullanımı daha keyifli hale getiren yeni eğitim platformu ve Enocta kataloğunda  bulunan 5000 içeriğin tümünü kullanıcılara açan uygulaması ile eğitimleri tamamlama oranı kısa sürede 3 katına çıktı.  Aynı dönemde, bir önceki yıla göre dijital eğitim kullanım trafiği ise  2 katına çıkarken, eğitimlerden yararlanan kişi sayısı ise önemli oranda arttı. Enocta yerli, uluslararası kurum ve şirketlerde çalışan 3 milyondan fazla kişiye eğitim, Enocta Platformu ise  23 dilde hizmet veriyor

Enocta CEO’su Ahmet Hançer, Kovid-19 salgını nedeniyle zorunlu kapanma   ve evden çalışma uygulamalarının başladığı 2020 yılında dijital öğrenmeye ilginin patlama gösterdiğini, pandeminin etkisinin nispeten azaldığı 2021 yılında da, Enocta’nın hayata geçirdiği yeniliklerin ve eğitim alanlara sağladığı olanakların da etkisiyle bu ilginin devam ettiğini söyledi. Hançer,  2022 yılında ve sonrasında da çok daha fazla sayıda kişinin dijital öğrenme yönteminden faydalanmak isteyeceğini, Enocta’nın da bu sürecin önemli  bir öznesi olarak, daha geniş  kadro ve artan sayıda  iş ortakları ile  sektöre değer katmaya devam edeceğini  vurguladı.

Enocta yenilikleri

İş dünyasında yaşanan hızlı değişim nedeniyle yetenek açığının kapatılması, hayat boyu öğrenme gibi kavramların öneminin anlaşılmaya başlandığını belirten Hançer, kurumların, dijital öğrenmenin gerekliliğini artan bir şekilde kavradığını söyledi. Dijital çağın gereği olarak bu eğilimin artarak devam edeceğini vurgulayan Hançer şöyle devam etti:

“Enocta olarak 20 yıldır kesintisiz bir gelişim süreci yaşıyor, bir yandan artan talebe yanıt vermeye çalışırken, diğer yandan dünyadaki trendleri yakalayan teknolojik yeniliklere yatırımlar yapıyor, içeriklerimizi zenginleştiriyoruz.

Pandemi döneminde Enocta, Dijital Eğitim Kataloğunda bulunan 5.000’den fazla içeriği yıllık abonelik uygulaması ile kullanıcıların sınırsız erişimine açtık. Böylece herkesin yetenek ve ilgi alanlarına göre özgürce gelişimini  sağlayacağı, kullanımı kolay ve keyifli bir öğrenme dünyasını kullanıcılarımızla paylaşmaya başladık.

Ayrıca, çok yoğun geçen bir hazırlık döneminin ardından 2021 yılı Temmuz ayında yapay zeka destekli, öğrenen deneyimini esas alan, kullanıcının önceliklerine göre eğitim önerileri geliştiren bir Öğrenme Deneyimi Platformu (LXP) sunmaya başladık. Böylece bir yandan sınırsız eğitim dünyasına geçilirken, diğer yandan kullanıcı analizi  yaparak  kişiye özel içerikler sunan bir sistem oluşturuldu. Enocta kullanıcılarına, kendilerine uygun içerikleri öncelikli olarak görme, bu eğitimlerden dilediğini seçme, arama yapma, kendi eğitim kütüphanesini oluşturma ve sonsuz bir gelişim yolculuğunu yakalama fırsatı sunmuş olduk.

Son olarak Türkiye’de şirket ve kurumların ihtiyacı olan yenilikçiliğe ulaşmalarına ve  yetenek açığının kapatılmasına katkı sunmak amacıyla kurumlara ve şirketlere yönelik olarak “3 yıl kullanın, 2 yıllık ödeyin” kampanyası gerçekleştirdik.

Yaptığımız çalışmaları yeni içerikler ile  destekledik. Kataloğumuza 10 yeni Gelişim Yolculuğu ve 110 yeni eğitimi ekledik.  Video, interaktif video, dramalı video, Arttırılmış Gerçeklik (AR) , 3 boyutlu sanal karakter, podcast gibi yeni nesil  içerikler ile anlatımımızı daha keyifli hale getirdik.”

Ahmet Hançer,  Enocta’nın sayısı sürekli artış gösteren nitelikli kadroya, yerli ve uluslararası iş ortaklarına sahip olduğunu belirterek, “En temel hedefimiz, bugün “en iyi”, yarın “daha da iyi” olmak isteyen, sürekli gelişimi hayatlarının bir parçası haline getiren insanlara gerekli olan dijital öğrenme teknoloji ve içeriklerini sunabilmektir “dedi.

Enocta 2021 yılı verileri

Enocta kullanıcılarından derlenen verilere göre 2021 yılında dijital öğrenme dünyasında şu gelişmeler yaşandı:

· Dijital eğitim kullanım trafiği 2020 yılına göre en az 2 kat arttı,
· Aylık 4 milyona varan kullanıcı girişleri gerçekleşti.
· Enocta Platformu’nu mobilden deneyimleyen kullanıcı sayısı yüzde 50 arttı.

· Öğrenme deneyiminin alışılmışın dışında  bir şekilde yaz döneminde de artarak devam etmesi  dikkat çekici oldu.

· Etkileşimli eğitimler ve video içerikleri yine en çok tercih edilen eğitim tipi oldu.

· Enocta eğitim memnuniyeti yaklaşık 1,5 milyon  kullanıcının değerlendirmesi  ile 10 üzerinden  8,75 oldu.

Gelişmeler

Enocta,2021 yılında çok sayıda yeniliği hayata geçirdi. Enocta’daki gelişmeler ise şu başlıklarda gerçekleşti:

· Enocta Çevrimiçi Katalog’la hibrit öğrenme deneyimleri tasarlandı ve 2021 yılında 64 konu uzmanıyla birlikte kurumlara; değişime uyum/ esneklik, duygusal dayanıklılık, etkileyen liderlik, iletişim ve ilişki yönetimi, çeviklik gibi konularda canlı sanal sınıflar ve webinarlar sunuldu. Dijital eğitim iş ortağı sayısı yüzde 50 arttı.

· Enocta Platform’un entegrasyon yetenekleri daha da geliştirildi. Percipio, Udemy Business,  MS Teams, Zoom, Adobe Connect, Webex sistemlerine erişim  sağlanmaya başlandı.

· Uzaktan eğitimin dünya lideri ve Enocta’nın  iş ortağı Skillsoft ile ortak olarak 50 kurumsal müşteriye liderlik ve IT becerileri konularında eğitim içeriği sağlandı. Dünya standartlarındaki bu eğitimlerin yaygınlaştırılmasındaki katkısından dolayı Enocta’ya,  “Special Impact- Özel Etki ve Partner Marketing –Pazarlama İşortağı” ödülleri verildi.

· Enocta ekibi yüzde 20 büyürken,  çalışanlarının uluslararası standartlara göre yaptığı değerlendirme sonucu  “Great Place To Work -Çalışılacak En İyi İşyeri” sertifikası aldı.

· Enocta altyapı ve süreç güvenliği  ISO27001 Kalite Sertifikası ile belgendirildi.

2022’de yenilikler devam edecek

Enocta CEO’su Ahmet Hançer, uzaktan eğitimin okullar, kurumlar ve gelişime açık bireyler için yenilikçi, vazgeçilmez ve verimli bir öğrenme yöntemi olarak kabul gördüğünü belirterek, 2022 yılında ve sonrasında da bu eğitim yönteminin kullanımının artarak devam edeceğini belirtti.

Hançer, 2022 yılına ilişkin öngörülerini ve Enocta’nın hazırlıklarını şu şekilde özetledi: 

“2022 yılında da hem Enocta Platform hem de Enocta Katalog ürünlerimizin yenilikleri ve geliştirmeleri devam edecek. Bu öğrenme deneyimini yaygınlaştırmak, yurt dışı projeleri ile etki alanımızı büyütmek önemli hedefimiz. Yeni nesil teknolojileri etkin kullandığımız içerik tipleri, makine öğrenmesi ve yapay zeka ile kişileştirilmiş eğitim fırsatı yaratabilmeyi hedefliyoruz. Öğrenenlerin, paydaşların ve sektörün tercihlerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, veriye dayalı kararlar ve projelerimizle sektöre değer katmaya devam edeceğiz.”

Enocta’dan yetenek açığını kapatmaya yönelik kampanya

Enocta’dan kişiye özel eğitim önerileri ve sınırsız içerik fırsatı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)