BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyonu aşağı getirmek için büyümeden feragat edilecek----

Enflasyonu aşağı getirmek için büyümeden feragat edilecek

Enflasyonu aşağı getirmek için büyümeden feragat edilecek
21 Haziran 2022 - 12:51 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası baş ekonomisti Huw Pill, politika yapıcıların İngiltere'de enflasyonu aşağı getirmek için büyümeden feragat edeceklerini söyledi.

Önümüzdeki aylarda para politikasının daha da sıkılaştırılmasına ihtiyaç olacağını belirten Pill, BoE'nin "daha agresif şekilde" hareket etmeye hazır olduğunu da vurguladı.

BoE'nin elindeki araçların enflasyonu hedefe geri getirebileceklerini ancak gelir dağılımı eşitsizliğinde artış, zayıf sterlin gibi diğer problemleri çözemeyeceklerini vurgulayan Pill, politika yapıcıların yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için büyümenin zayıflamasına imkan vermeleri gerekeceğini ifade etti.

ECB, ayrışmanın önüne geçmek için yeni bir araç dizayn ediyor

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, ECB'nin Euro Bölgesi üyeleri arasında ayrışmanın önüne geçmek için yeni bir araç dizayn etmekte olduğunu tekrarladı.

Ancak Rehn, hiçbir Euro Bölgesi üyesi ülkenin borçlanma kağıtlarının otomatik olarak ECB'nin dizayn edeceği bu yeni araç ile satın alınmaya uygun konuma getirilmeyeceklerini vurguladı.

Amaç borçlanma maliyetlerinde artışı sınırlamak

ECB'nin bu yeni aracının borçlanma maliyetlerinde artışı sınırlamak için dizayn edilmekte olduğunu belirten Rehn, hangi üye ülkelerin borçlanma kağıtlarının bu araç için uygun olacağına kararı ECB Yönetim Konseyi'nin vereceğini ifade etti.

Euro Bölgesi'nde ayrışma konusunda tek bir göstergeye bakılarak karar verilmemesi gerektiğini belirten Rehn, "Birçok parametreyi, kriteri dikkate alarnak ve geniş kapsamlı değerlendirme yaparak karar alacağız" diye konuştu.

Goldman, eylülde Avrupa enflasyonunda zirve bekliyor

 

ECB ikinci euro krizini önleyebilecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)