BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnflasyon yükselmiyorsa fiyatlar neden artıyor?----

Enflasyon yükselmiyorsa fiyatlar neden artıyor?

Enflasyon yükselmiyorsa fiyatlar neden artıyor?
14 Şubat 2020 - 15:34 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde vatandaş enflasyonu resmi rakamlarla çelişiyor. Enflasyon tarihi bir düşüş gösterirken fiyatların artması soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan merkez bankası faiz oranlarını %2’nin biraz üzerinde tutmayı hedeflerken oranlar halen tarihin en düşük seviyelerinde. Bununla beraber enflasyon rakamları içerisindeki kira, üniversite, sağlık ücretleri gibi bazı kritik rakamlar Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüketicilerin düşük enflasyona rağmen hayat pahalılığından etkilendiğini gösteriyor. Amerika’da yapılan kamuoyu araştırmalarında yetişkinlerin %57’sinin yakın zamanda finansal durumlarını iyileştiremeyeceklerini düşünüyorlar.

Enflasyonun fiyatlarla tezat bir biçimde yükselmemesinin en önemli sebebi olarak ABD’deki enflasyon sepetinin belirlenmesindeki yöntem olduğu gösteriliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon sepeti ülke genelinde yapılan anketler sonucunda belirleniyor. İşgücü İstatistikleri Bürosu tarafından belirlenen bu sepet fiyat araştırmaları sonucunda enflasyon verisi halini alıyor.

Bununla birlikte enflasyon verilerinin geniş bir coğrafyada yapılan araştırmayla belirlenmesi ülke genelinde fiyatların enflasyon rakamlarıyla uygunluk göstermemesine sebep oluyor. Örnek vermek gerekirse Amerika’da en fazla harcama yapılan ve en hızlı yükselen fiyat kalemlerden birisi mortgage ve kira ödemeleriyken kırsal alanlardaki gayrimenkul fiyatları büyük bir değişim göstermiyor. Bu durum enflasyon rakamlarında yansıyan etkinin çok daha fazlasını vatandaşların hissetmesine neden oluyor.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatan sever 16 Şubat 2020 00:59

    Amerikan bizim farkımız yokki enflasyon düşük çıktı ama gerçekde her şey %50 pahallandı bu nasıl oluyor

  • Nereli 15 Şubat 2020 23:26

    Artık dünyanın her yeri pahalı ve bundan sonra da böyle olacak. Yeni dünya düzeninde denge oluşana kadar da bu böyle devam edecek toplam kaynaklar aynı yönetenler el değiştiriyor ve bu değişimin çatışmasını yaşıyoruz..

  • Vatandas15 Şubat 2020 15:15

    Sanki Tükiye çok farklı. Geçen sene 100 bin tl olan araba bu sene 150 bin tl aynı modeller. bu sadece bir ornek. Enflasyon çok yüksek yıllık en az %40 artis oldu iki senedir ama ne hikmetse enflasyon rakamı 10_15 arasını geçmedi.

  • bb14 Şubat 2020 22:10

    🤪🤫😲😂☺

  • Halk14 Şubat 2020 18:00

    Berat bey akil vermistir :)

  • Aslan Tekir14 Şubat 2020 17:45

    Yaw kim yazdı bunu :)))))) Enflasyon düşerken fiyatlar artıyor haa :))))