BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyon verisi öncesi tahvillerde pozisyonlar kapandı----

Enflasyon verisi öncesi tahvillerde pozisyonlar kapandı

Enflasyon verisi öncesi tahvillerde pozisyonlar kapandı
10 Haziran 2021 - 12:11 www.finansgundem.com

Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesinde 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili kontratlarındaki açık pozisyonlar 75 bin azaldı

ABD Hazine tahvili yatırımcıları, bugün açıklanacak olan ABD’de enflasyon verisine dair beklentilerle 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili yüzde 1,50’nin altına indi.

10 yıllık tahvillerin vadelilerindeki açık kontratlar çarşamba günü 75 bin azaldı. Söz konusu kontratların toplam değeri 7 milyar dolara tekabül ediyor. 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizi ise neredeyse 6 baz puan düşüşle Mart ayından bu yana en düşük seviye olan yüzde 1,49 civarında bulunuyor.

JP Morgan Stratejistlerinin, paylaştıkları notta da, “Temel bir katalizör olmadığı için faizlerdeki son düşüşün büyük oranda teknik taraftan kaynaklandığını düşünüyoruz, özellikle de kısa vadeli pozisyonların boyutu düşünüldüğünde” denildi.

Nisan ayında ise TÜFE’de yıllık yüzde 4,2, aylık yüzde 0,8 artış yaşanmıştı. Ağustos 2008’de yıllık TÜFE artışı yüzde 5 ile en yüksek seviyeyi görmüştü.

ABD’de etkisiz FED politikaları enflasyonu getiriyor

Ons altın için önemli bir gün

Dolar, ABD enflasyonunu bekliyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)