BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnflasyon ve tedarik krizi ikinci el sitelerini yükseltti----

Enflasyon ve tedarik krizi ikinci el sitelerini yükseltti

Enflasyon ve tedarik krizi ikinci el sitelerini yükseltti
10 Kasım 2021 - 15:56 www.finansgundem.com

Son dönemde enflasyondaki yükseliş ve tedarik zinciri krizinin yarattığı baskıların ardından ikinci el kıyafet satan platformlar yükselişe geçti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERİSİ

ABD’de ThredUp ve TheRealReal gibi ikinci el kıyafet satan platformlar tedarik zincirlerindeki krizler, fabrikaların kapanması ve işçi ile nakliye maliyetlerinin yükselmesinin ardından popülerlik kazandı. Tedarik zincirlerinde yaşanan kriz yeni kıyafetleri tüketiciler için daha pahalı hale getirdi. Her iki şirket de pazartesi günü bilanço açıklaması gerçekleştirdi.

RealReal’ın hisseleri salı günü %15’in üzerinde yükselirken, ThredUp hisseleri %23 artış gösterdi. İkinci el perakendecileri Wall Street analistlerinin beklentilerini üçüncü çeyrekte geride bıraktı. Her iki şirket de pamuk fiyatlarından ya da fabrika kapanmalarından baskı görmese de, yine de çalışan ve nakliyat maliyetlerinin yükselmesinin etkisini hissediyor. Wall Street Journal’ın haberine göre tedarik zinciri ise bu şirketler için fırsat yaratıyor.

Tüketiciler mağazalarda daha az seçenek ve daha yüksek fiyatlarla karşılaşırken, ikinci el ürünlere talep giderek artıyor. Aynı zamanda bütçe konusunda hassasiyetleri bulunan tüketiciler kullanmadıkları giysileri satarak gelir elde ediyor. ThredUp enflasyon baskısı altında kalan tüketicileri fırsata çeviriyor.

Tekstil perakendecileri satış fiyatlarını yükseltmek zorunda kalırken, ThredUp kasti olarak platformunda yer alan kullanılmış kıyafetlerin fiyatını düşürdü. Üçüncü çeyrekte platformda satılan ikinci el ürünlerin ortalama fiyatı, bir önceki yıla kıyasla %15 daha düşük oldu. Bu durum ise şirkete fayda sağladı. Platformda yer alan aktif alıcıların sayısı üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe kıyasla %4,5 arttı.

İlk iki çeyrek arasındaki kullanıcı büyüme hızı ise %4 seviyesindeydi. Diğer yandan finansgundem.com'un derlemesine göre lüks giyim ürünlerine odaklanan TheRealReal’ın ürünlerinde fiyatlar ortalama %9 arttı. Platformun alıcıları da giderek artıyor. 12 aylık bir süreçte şirketin 772 bin aktif alıcısı oldu. Bu rakam ise bir önceki yılın aynı dönemine göre dörtte birlik bir artışa işaret etti.

Enflasyon ve tedarik zinciri krizi, yakın zamanda ortadan kalkacak gibi görünmüyor. Bu makro ekonomik engeller konusunda endişe duyan yatırımcılar için, ikinci el platformları akıllıca bir koruma aracı olabilir.

Dolar enflasyon öncesi yükselişte

 

Kiralar arttı kiracılar hedefte: Ev sahipleri mobbing uyguluyor!

 

İşverenler açıkladı: Asgari ücretle ilgili 4 flaş öneri!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)