BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyon ve faiz piyasalara damga vuracak----

Enflasyon ve faiz piyasalara damga vuracak

Enflasyon ve faiz piyasalara damga vuracak
03 Mart 2019 - 15:51 www.finansgundem.com

Piyasaların radarında bu hafta Şubat ayı enflasyon verisi ve TCMB'nin faiz kararı olacak

Bu hafta yurt içi piyasalarda yoğun haber akışı izlenecek. Şubat ayı enflasyon verisi ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı takip edilecek.

Bloomberg HT anketine göre Ocak'ta % 1.06 artan enflasyonun Şubat ayında % 0,50, yıllık bazda ise %20,10 olması yönünde..

COMMERZBANK

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose Bloomberg HT'ye Cuma günü açıklanan İstanbul enflasyonunun biraz yüksek olduğunu, Pazartesi günkü enflasyon verisinde de yukarı yönlü sürpriz olabileceğini belirtti.

Ghose bu toplantıda Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklemediklerini de sözlerine ekledi.

MORGAN STANLEY

Kurum, tanzim satışların işlenmemiş gıda fiyatlarında aşağı yönlü baskı yapabileceğini, buna dayanarak yıllık enflasyonun %19.6'ya gerileyeceğini öngördü.

GCM Menkul Değerler Ekonomisti Enver Erkan Bloomberght.com'a enflasyonun aylık %0,60, yıllık %20,20 olmasını beklediklerini belirtti.

Erkan "ana odaklandığımız nokta yine gıda olmayı sürdürüyor. Türk-İş, Ankara için gıda enflasyonunu Şubat ayında %1 olarak açıkladı. Tanzim satışlarının gıda enflasyonu oynaklığına etkisi merak edilen bir konu… TÜİK, metodoloji gereği elbette tanzim noktalarından fiyat almıyor. Ancak tanzimdeki düşük fiyatların piyasa koşullarına etkisi çerçevesinde sebze ve meyvede fiyatların geçici olarak düşmesi gözlenebilir. Ancak bu genele yayılacak bir durum teşkil edecek midir, soru işareti… Bazı yerlerde fiyatlar düşerken, bazı yerlerde hala yüksek… Gıdada problem yapısal, bu nedenle kalıcı çözümler gerekli" diye konuştu.

Erkan çekirdek enflasyon tarafında ise düşüş eğiliminin sürmesini beklediklerini bildirdi.

"NEGATİF ENFLASYON GÖREBİLİRİZ"

Garanti Bankası Yardımcı Başekonomisti Seda Güler Mert Şubat'ta negatif enflasyon gelebileceğini belirtti. Mert "manşet rakam sıfıra yakın olabilir. Yıllık enflasyon da yüzde 19'lara yaklaşabilir" diye konuştu.

MERKEZ NE YAPAR?

Mert enflasyonda düşüşün Merkez Bankası'na alan kazandıracağını belirterek "ama hemen bunu yakalamışken bir adım atmasını beklemiyoruz. Çekirdek enflasyondaki eğilim de kritik bir konu. Eğilim olarak yaz aylarına kadar net iyileşme göremiyoruz. Sonrasında geçici faktörlerin elimine olmasıyla iniş olabilir. O yüzden Haziran'a kadar MB'nin bekleyeceğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Enflasyon verisi yarın, Merkez Bankası'nın Faiz kararı ise Çarşamba günü açıklanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)