BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnflasyon uyarısı yapan ünlü ekonomist ayrılıyor----

Enflasyon uyarısı yapan ünlü ekonomist ayrılıyor

Enflasyon uyarısı yapan ünlü ekonomist ayrılıyor
13 Nisan 2021 - 16:50 www.finansgundem.com

Enflasyon konusunda gelişmiş ülkeleri ısrarla uyaran BOE Baş Ekonomisti Andy Haldane, Haziran ayında görevini bırakacak.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İngiltere Merkez Bankası (BOE) Baş Ekonomisti olmasının yanı sıra finansal politika komitesi ve para politikası kurulu üyesi de olan Haldane, Haziran ayı toplantısında görevini bırakacak.

Açıklamada Haldane'ın Sanat İçin Kraliyet Topluluğu adlı kurumda CEO olarak göreve başlayacağı duyuruldu. Haldane yeni görevine Eylül ayında başlayacak.

Bu arada Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre İngiltere Merkez Bankası Baş Ekonomisti Andy Haldane son dönemde yaptığı açıklamalarda, enflasyonu lambada uyuyan bir cin olarak göstererek dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

ENFLASYON UYARISI

Haldane, her fırsatta enflasyon canavarının uyandığını ve pandemiden çıkılacak ortamda ekonominin toparlanması ile enflasyonun sınırlanmasının zor olabileceğini söylüyor.
Merkez bankalarının gereğinden erken sıkılaştırma adımı atmaları konusunda ihtiyatlı olunmasını anladığını belirten Haldane, "Ancak bana göre daha büyük risk merkez bankalarını aşırı rahat davranarak enflasyonun şişeden çıkmasına izin vermeleri" şeklinde konuşuyor.

ABD'de enflasyon martta beklenenden fazla arttı

 

Enflasyon, tahvil, altın senaryosu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)