BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon sonrası gözler Merkez’de----

Enflasyon sonrası gözler Merkez’de

Enflasyon sonrası gözler Merkez’de
05 Nisan 2021 - 15:07 www.finansgundem.com

Piyasalar, yeni haftaya mart ayı enflasyonuyla başlarken, veri sonrasında gözler Merkez Bankası’ndan gelecek 3 önemli gelişmeye çevrildi

Piyasalar açısından mart enflasyonu bir sürpriz yaşatmazken, yükseliş dikkat çekti. Enflasyonda yükseliş trendi sürerek zirvedeki konumunu korudu. Yukarı yönlü riskler, yükselişin süreceğine işaret ederken, ‘Enflasyonda, zirveden dönüş hangi ayda başlayacak?’ sorusu yanıt bekliyor. Bugün açıklanan mart verilerinin ardından, söz konusu yanıtın netleşmesine katkı sağlayabilecek 3 önemli gelişme var.

9 NİSAN – TCMB PİYASA BEKLENTİ ANKETİ

Merkez Bankası'nın düzenlediği beklenti anketinin nisan sonuçları açıklanacak. Mart ayı anketinde yılsonu TÜFE beklentileri yüzde 11,23'ten yüzde 11,54'e çıkmıştı. Son gelişmelerin ardından beklenti anketinde TÜFE'ye dair güncellemeler ipuçları barındıracak.

15 NİSAN – TCMB PPK FAİZ KARARI

Nisan ayı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı, yeni başkan Şahap Kavcıoğlu başkanlığındaki ilk faiz toplantısı olarak kayda geçecek. Yüzde 19 olan politika faizinin sabit kalacağı bekleniyor. Ancak, toplantı tutanağındaki olası değişiklikler ve piyasalara ne yönde mesaj verileceği çok daha önem taşıyor.

29 NİSAN – TCMB ENFLASYON RAPORU

Merkez Bankası, yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacak. Merkez’in 2021 yılsonu tahmini yüzde 9,4 seviyesinde. Tahminlerdeki olası revizyonlar öne çıkıyor. Toplantıda ayrıca Başkan Kavcıoğlu’nun iletişim stratejisi de önem arz ediyor.

Merkez Bankası üzerindeki yeni baskı: Enflasyon

Enflasyonda yukarı yönlü riskler devam ediyor

Enflasyonda henüz zirve görülmedi

Enflasyon iki yıl aradan sonra ilk kez yüzde 16'yı aştı