BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyon hedefi 2015'te aşılacak----

Enflasyon hedefi 2015'te aşılacak

Enflasyon hedefi 2015'te aşılacak
10 Temmuz 2014 - 10:50 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun 2015 yılında Fed'in yüzde 2'lik hedefini aşacağı tahmininde bulundu

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, işsizlikteki düşüşün enflasyon için itici güç olacağını ve bu durumun faiz oranlarının gelecek yılın başlarında artırılacağı yönündeki görüşünü desteklediğini dile getirdi.

"Şahsi görüşüme göre enflasyon konusunda hedefi aşmaya doğru ilerliyoruz" diyen Bullard, enflasyonun 2015 yılı sonunda yüzde 2.4 ile Fed'in yüzde 2 hedefinin üzerinde olacağı tahmininde bulundu.

Bullard Fed Açık Piyasa Komitesi'ne (FOMC) göndermede bulunarak, "Bu noktada, enflasyonun yavaş arttığı görüşündeki Komite'nin çoğunluğundan ayrılıyorum" dedi.

Bullard ayrıca, "İşsizlik oranının Haziran'da yüzde 6.1 ile son altı yılın en düşüğüne gerilemesi, Fed üzerindeki faiz oranlarını birçok yetkilinin beklediğinden erken artırma baskısını artırıyor" ifadelerini kullandı.

Kendisini enflasyon konusunda şahin görüşe sahip olanların "Kuzey Kutbu" olarak tanımlayan Bullard, tam istihdamın yüzde 6 oranında olacağı tahmininde bulundu. Bullard düşük seviyedeki işsizlik oranının maaşları artırabileceği ve fiyat baskısı oluşturabileceğini ifade ederken, FOMC'nin uzun vadeli işsizlik oranı öngörüsü yüzde 5 ile yüzde 6 aralığında.

Bullard enflasyonun 2013 yılı ve 2014 başlarında alışılmadık şekilde düşük olduğunu, bunun sebebinin ise Avrupa'daki ekonomik zayıflık gibi geçici sebepler olduğunu söylerken, "Bu özel durumlar azalıyor ve ekonomi yukarıya hareket ediyor. Bu faktörler enflasyonu 2015'te hedefin üzerine taşıyacaktır" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)