BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Enflasyon düşmeye başlayınca faizler de inecek'----

'Enflasyon düşmeye başlayınca faizler de inecek'

'Enflasyon düşmeye başlayınca faizler de inecek'
06 Mayıs 2021 - 15:39 www.finansgundem.com

Yabancı ekonomistlerden BBVA'dan Vidal-Abarca, "TCMB, politika faizinde değişikliğe gitmeyerek doğru bir karar verdi" derken, Capital Economics'ten Tuvey, "Politika yapıcıları gelecek aylarda gevşemeye gitmek için açık kapı bıraktı" yorumu geldi

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Alvaro Ortiz Vidal-Abarca, TCMB'nin politika faizinde değişikliğe gitmeyerek doğru bir karar verdiğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19 düzeyinde sabit tuttu.

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Alvaro Ortiz Vidal-Abarca, TCMB'nin faiz kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede TCMB'nin politika faizinde değişikliğe gitmeyerek doğru bir karar verdiğini belirtti.

Bankanın enflasyondaki düşüşü beklediğini ifade eden Abarca, ekonomi yönetimini enflasyonu kontrol etmeye odaklanması gerektiğini vurguladı. Abarca, enflasyonun kontrol edilmesinin gelecek yıllarda ekonomik büyümeyi daha sürdürülebilir bir hale getirebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Merkez Bankası Faiz kararı açıklandı

"TCMB, 3. çeyrekte 100 baz puan indirime gidebilir"

Societe Generale Gelişmekte Olan Piyasalar Strateji Direktörü Phoenix Kalen de kararın beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, "TCMB, 3. çeyrekte 100 baz puan indirime gidebilir." dedi.

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey ise TCMB'nin politika faizini yüzde 19'da sabit tutarak sürpriz yapmadığını söyledi. TCMB'nin ifadelerinin şahin tonda olduğuna dikkati çeken Tuvey, ancak politika yapıcıların gelecek aylarda gevşemeye gitmek için açık kapı bıraktığını dile getirdi.

Tuvey, Merkez Bankasının, enflasyon düşmeye başlayınca faizlerde indirime gidebileceğini ifade etti.

TD Securities Gelişen Piyasalar Strateji Başkanı Cristian Maggio, kararın sürpriz olmadığını belirtti.

MB’nin faizi yüzde 14’e indirmesi bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)