BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon 2016'da hızlı düşebilir!----

Enflasyon 2016'da hızlı düşebilir!

Enflasyon 2016'da hızlı düşebilir!
28 Nisan 2015 - 10:57 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Forum İstanbul'da yaptığı konuşmada enflasyonda 2016'da daha hızlı düşüş olabileceğini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Forum İstanbul'da yaptığı konuşmada "Enflasyon 2016'da daha hızlı düşüş trendi yakalayacaktır. Bu yıl yağış ve tarımsal hasıla açısından olumlu bir yıl olacak. Bu, yılın 2. yarısında gıdaya yansıyabilir ve ikinci yarıda enflasyonu aşağı çekebilir. Gıda etkisi ile enflasyonda yılın ikinci yarısı özellikle 2016'da hızlı düşüş olacak" dedi.

PETROLDEKİ DÜŞÜŞ ENFLASYONA ETKİ EDECEK

Cari açık rakamlarına da değinen Şimşek cari açıktaki enerji kaynaklı daralmayı yeni göreceklerini söyleyerek petroldeki düşüşün Mayıs'tan itibaren enflasyona etki edeceğini belirtti.

MERKEZ’İN ELİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Enflasyonla mücadele konusunda MB'nin elini güçlendirmek gerektiğine işaret eden Şimşek, MB'ye sıkı maliye politikası ile destek vermeleri gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı, "İkiz açıkla mücadelede sıkı para politikası önemli, bu açığa toleransımız yok" dedi. Şimşek hane halkının 191 milyar dolar, devletin 35 milyar dolar net döviz birikimi olduğu bilgisini verdi.

CARİ AÇIK %2 SEVİYESİNE İNEBİLİR

Şimşek tasarruflar yüzde 19'u aşarsa cari açığın yüzde 2 seviyesine inebileceğine işaret etti. Bütçenin beşte birini eğitime harcadıklarını belirten Şimşek, eğitimin kalitesinde iyileşme olduğunu söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)