BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporEnes'e 70 milyon dolarlık teklif----

Enes'e 70 milyon dolarlık teklif

Enes'e 70 milyon dolarlık teklif
10 Temmuz 2015 - 16:59 www.finansgundem.com

Portland Trail Blazers 'sınırlı serbest' oyuncu konumundaki Enes Kanter'e 4 yıl için 70 milyon 58 bin dolarlık teklif yaptı

Enes Kanter, NBA'de sergilediği başarılı performansla transfer döneminin en gözde isimlerinden birisi oldu.

NBA’in Batı Konferansı takımlarından Portland Trail Blazers, 23 yaşındaki basketbolcuya, 4 yıllığına 70 milyon 58 bin dolarlık dolarlık teklif yaptı.

Oklahoma City Thunder ile kontratı 'sınırlı serbest' durumda olan Enes Kanter, önce mevcut takımının 70 milyon 58 bin dolarlık sözleşmeye imza atıp atmayacağını bekleyecek.

THUNDER 72 SAAT İÇİNDE KARAR VERMEK ZORUNDA

72 saat içinde kararını verecek olan Thunder, Türk sporcuya 70 milyon 58 bin dolarvermesi halinde ‘sınırlı serbest’ durumunda olan Enes kendi takımında oynamaya devam edecek.

2.11 metre boyundaki Enes Kanter, yeni kontratı kabul etmesi halinde yılda 17 milyon 645 bin dolar alacak ve Türk spor tarihinin en fazla para kazanan oyuncusu olacak.

ENES KANTER: ÜLKEM ADINA GURUR VERİCİ

Portland takımından aldığı teklifi değerlendiren ünlü sporcu, “NBA’deki ilk 4 yılımda maksimum kontrat teklifi almam ve bu listeye girmem ülkem adına gurur verici bir gelişmedir. Milletimizi ve değerlerimizi en iyi temsil edebileceğim ve en iyi hizmeti verebileceğim takım hangisiyse o olsun” şeklinde konuştu.

"KANTER’E YAPILABİLECEK MAKSİMUM KONTRAT TEKLİFİ YAPILDI"

NBA’in belirlediği verilere göre Kanter, alabileceği en yüksek kontrat teklifini almış oldu.

Enes Kanter'in bu denli yüksek bir kontrat almasının nedeni olarak ise hem 23 yaş ile piyasanın en genç ve en potansiyelli pivotu olması hem de serbest kalacak 4-5 üst düzey pivot arasında yer alması olarak gösteriliyor.

A MİLLİ TAKIM'A ALINMADI

2015 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'mızın aday kadrosuna alınmayan Enes Kanter, son transfer teklifi ile NBA'de en prestijli oyuncular arasına girmeyi başardı.

Yıldız oyuncu, milli takıma alınmaması sonrasında, "İnandığım değerler ve siyasi görüşüm nedeniyle çağrılmadım" açıklamasına yapmıştı.

Enes Kanter, geçtiğimiz sezon NBA'de Thunder formasıyla çıktığı 26 maçta 18.7 sayı, 11 ribaund ortalamaları tutturmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)