BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEnerji sektöründe yabancı sermaye girişine Yapı Kredi imzası----

Enerji sektöründe yabancı sermaye girişine Yapı Kredi imzası

Enerji sektöründe yabancı sermaye girişine Yapı Kredi imzası
27 Ocak 2021 - 12:56 www.finansgundem.com

Avrupa'nın enerji firmalarından Albioma S.A. ve ortaklarının, BM Holding'e ait Gümüşköy Jeotermal Elektrik Santrali'ni satın alması işleminde Yapı Kredi, BM Holding'in münhasır finansal danışmanı olarak rol aldı.

Avrupa’nın önde gelen enerji firmalarından Albioma S.A. ve ortaklarının, BM Holding’e ait Gümüşköy Jeotermal Elektrik Santrali’ni satın alması işleminde Yapı Kredi, BM Holding’in münhasır finansal danışmanı olarak rol aldı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde toplam 910 MW kurulu gücü yöneten Albioma, bu işlem sayesinde Türkiye’ye ilk yatırımını gerçekleştirdi.

Bu işlemle birlikte önemli bir yabancı sermayenin daha ülkemize girişine katkıda bulunduklarını ifade eden Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Erhan Adalı, “Yapı Kredi olarak enerji sektöründe finansal danışmanlık hizmeti verdiğimiz başarılı satış işlemlerine bir yenisinin daha ekleyerek bu alandaki farkımızı bir kez daha ortaya koyduk. Ulusal ve uluslararası satış işlemlerinde finansal danışman olarak sıkça tercih ediliyor ve müşterilerimize uluslararası standartlarda hizmet sunuyoruz. Öte yandan bu sayede ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak da bizleri ayrıca gururlandırıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Banka bilançolarında kurum beklentileri

Andrea Orcel, UniCredit’in CEO’su oluyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)