BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnerji projeleri için acele kamulaştırma kararları----

Enerji projeleri için acele kamulaştırma kararları

Enerji projeleri için acele kamulaştırma kararları
28 Haziran 2020 - 10:58 www.finansgundem.com

Eskişehir, Kütahya, Aksaray ve Rize'de gerçekleştirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre; Eskişehir'de bulunan doğal gaz dağıtım sistemi kapsamında ihtiyaç duyulan, Tepebaşı ilçesi Keskin Mahallesi sınırları içinde yer alan taşınmazın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Kütahya'da Uluköy Beşdeğirmen Köyler Grubu Benzinlik Branşmanı ve Uluköy Başdeğirmen Köyler Grubu Ahmetoluğu Branşmanı Enerji Nakil Hattı projelerinin yapımı amacıyla pilon yerleri mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahaları ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle, Türkiye Elektrik İletim AŞ tarafından acele kamulaştırılacak.

Aksaray'da 154 kV Ortaköy TM - Kütüklü Geçici TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamındaki bazı taşınmazların direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Işıklar Rüzgar Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla Kütahya'da, Hemşin I Regülatörü Hidroelektrik Santralinin yapımı için Rize'de yer alan bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)