BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnerji krizinin faturası şirket bilançolarında hissedilecek----

Enerji krizinin faturası şirket bilançolarında hissedilecek

Enerji krizinin faturası şirket bilançolarında hissedilecek
13 Ekim 2021 - 18:02 www.finansgundem.com

Küresel tedarik zincirinde yaşanan kriz, artan enerji fiyatları ve yükselen maliyetler özellikle canlı bir tüketici pazarı olmayan şirketlerin kâr marjlarını ciddi ölçüde olumsuz etkileyebilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uluslararası yönetim danışmanlığı şirketi IMA Asia’ının Genel Müdürü Richard Martin yükselen enerji fiyatlarının dünya çapındaki işletmelerin maliyetlerini artıracağını ve kâr marjlarını kısacağını öngördüğünü açıkladı.

Petrol, doğal gaz ve kömür gibi enerji emtiaları geçtiğimiz haftalarda hızlı bir şekilde yükseldi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere korona virüs ekonomisinde yavaşlayan ekonominin yeniden hızlanması küresel tedarik zincirini görülmemiş bir krize maruz bıraktı. Enerji arzının sabit kalmasına rağmen talebin hızlı bir şekilde artması enerji kıtlığına ve fiyatların yükselmesine yol açtı.

Richard Martin konuyla ilgili CNBC’deki açıklamasında, “Bu şirketler için büyük bir problem. Zira girdi maliyetleri arttıkça kâr marjları da azalacaktır. Asıl soru satış fiyatlarını ne kadar hızlı yükseltebilecekleridir” ifadelerine yer verdi.

Büyük küresel şirketlere düzey yöneticilere danışmanlık yapan IMA’nın Asya-Pasifik operasyonlarından sorumlu üst düzey yönetici, şirket bilançolarındaki sıkışmanın büyük olasılıkla 2021'in dördüncü çeyreğinde ve 2022'nin ilk çeyreğinde hissedileceğini söyledi.

Yükselen enerji fiyatları, tedarik zincirindeki aksaklıklar ve nakliye konteynerlerinin kıtlığı ile birleşerek enflasyona katkıda bulunuyor.

Dünyanın geri kalanı risk altında

Martin, ABD'deki şirketlerin "çok canlı" bir tüketici pazarına sahip olması sayesinde kâr marjlarını koruma şanslarının daha yüksek olduğunu belirtti. Yönetim danışmanı bu sayede ABD’li şirketlerin satış fiyatlarını hızlı bir şekilde yükseltebileceklerini sözlerine ekledi.

Ancak Martin, diğer bölgelerdeki şirketlerin daha kötü bir durumla karşı karşıya olduğunu söyledi. Yönetim danışmanı, “Dünyanın birçok ülkesinde, böyle canlı bir tüketici pazarımız yok. Çin başta olmak üzere aslına bakılırsa Doğu Asya’daki birçok ülke bu durumda. Maliyetler arttıkça da kâr marjları düşecektir” açıklamasında bulundu.

Biden'dan Tedarik Zinciri Zirvesi

 

Wall Street devleri açıkladı: Tedarik zinciri krizi geçici

 

JPMorgan, net karını üçüncü çeyrekte artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)