BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnerji krizi Hindistan’ı fena vurdu----

Enerji krizi Hindistan’ı fena vurdu

Enerji krizi Hindistan’ı fena vurdu
10 Ekim 2021 - 13:51 www.finansgundem.com

Hindistan'daki kömür sıkıntısı, Pencap, Rajasthan, Delhi ve Tamil Nadu eyaletleri de dahil olmak üzere pek çok eyalette elektrik üretimini etkilemeye başladı. Pek çok kentte elektrik kesintileri yaşandı, fabrikalar durdu

Hindistan’da bazı eyaletlerde elektrik kesintisi yaşanırken bazı eyaletlerde ise önümüzdeki günlerde olması kesinti yaşanması bekleniyor. Çin’den sonra dünyanın en büyük kömür tüketicisi olan Hindistan, kömür kıtlığı krizinin yükselmesi ile daha fazla kesintiyle de karşılaşabilir.

FABRİKALAR DURDU
Dün Penjab eyaletinde 3-4 saatlik bir kesinti yaşanırken 5 fabrikada üretim durdu. Ayrıca Yeni Delhi’nin de elektrik kesintileri ile karşılaşması bekleniyor. Yeni Delhi eyalet başkanı Arvind Kejriwal Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Delhi bir güç kriziyle karşı karşıya kalabilir. Bunu önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” dedi. Hindistan’ın tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 70’i kömürden sağlanıyor. Toplam 135 kömürle çalışan elektrik santrali bulunan ülkede bu santrallerin yarısından fazlasının iki günden az yakıt stoku bulunuyor.

NEDEN KÖMÜR KITLIĞI VAR?
Hindistan ekonomisi, ikinci korona virüsü dalgasının ardından toparlanmaya çalıştığı için enerji talebi burada keskin bir şekilde arttı. Ülkede son iki aydaki güç tüketimi, 2019'un aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 17'lik bir artış gösterdi. Hindistan’daki kömür rezervinin azalmasının nedenleri arasında tedarik sorunları ve küresel kömür fiyatlarındaki artış nedeniyle ülkenin ithalatının azalması yatıyor. Ayrıca son yıllarda, iklim hedeflerini karşılamak amacıyla kömüre olan bağımlılığını azaltmaya çalıştığı için Hindistan'ın iç üretimi de gerilemişti.

Küresel enerji krizi geliyor!

Enerji krizine çözüm arayışları

Artan enerji fiyatlarından gaz üreticileri sorumlu

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)