BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnerji kaynakları masaya yatırıldı----

Enerji kaynakları masaya yatırıldı

Enerji kaynakları masaya yatırıldı
20 Kasım 2013 - 20:15 www.finansgundem.com

Taner Yıldız'ın başkanlık yaptığı Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı'nda dünya enerji kaynaklarının geleceği ele alındı


Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Bakanlar Toplantısı'nda fosil yakıtların hem maliyetlerinin arttığı hem de tükenmek üzere olduğu belirtilerek, temiz alternatif enerji kaynaklarının daha fazla kullanımı için ortak projelerin hayata geçirilmesi kararı alındı.
UEA’nın 40 yıllık tarihinde Türkiye ilk kez dönem başkanlığını üstlenirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iki yılda bir düzenlenen bakanlar toplantısına başkanlık yaptı.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) binasında iki gün süren toplantıya 28 üye ülkenin yanı sıra üyelik sürecini tamamlayan Estonya, üyelik müzakereleri süren Şili ve "ortak" sıfatıyla Brezilya, Çin, Hindistan, Rusya, Endonezya, Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti bakanları ile AB Enerji Komiseri de katıldı.
"Yarının Enerjisi İçin Küresel Sinerji" temasının ele alındığı toplantılarda bu yıl enerji konularının stratejik ve siyasi boyutu masaya yatırıldı.
Toplantılarda Türkiye’nin ayrıcalıklı konumunun enerji güvenliği bağlamında fırsatlar sağladığı vurgulanırken, aynı zamanda bölge ve Avrupa'nın enerji arz güvenliği için önemli uluslararası projelere imza attığının altı çizildi.
Toplantılara Taner Yıldız’ın yanı sıra üye ülkelerden 43 temsilci ve dünyanın önde gelen 32 enerji şirketinin yöneticileri katıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)