BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnerji fazlamız var!----

Enerji fazlamız var!

Enerji fazlamız var!
13 Temmuz 2013 - 16:15 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sıcaklara bağlı olarak soğutucu kullanımının enerji arzını etkilemeyeceğini söyledi

Türkiye'nin enerji fazlalığı olduğunu ifade eden Yıldız, "Şu anda 3500-4000 megavatlar civarında fazlamız var. Hamdolsun sıkıntı yaşayacak durumumuz yok." dedi.
Bakan Yıldız, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kayseri Şubesi'nin yetim çocuklar için düzenlediği bayramlık kıyafet dağıtım törenine katıldı. İHH Kayseri Şubesi Başkanı Şaban Sözduyar ve çocuklar tarafından karşılanan Yıldız, çocuklarla yakından ilgilendi. Burada yardımlaşmanın sembolü Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Yıldız, yetimlere yardım faaliyetinin içinde görev alan herkesi tebrik etti. Yıldız, "Bizim küçükken büyüklerin eskilerini kullandığımız ve ‘büyüyünce tekrar giyeriz' diyerek 2 -3 numara büyük aldığımız konular artık geride kaldı. Hamdolsun Türkiye'nin bütün çocuklarına bire bir verilebiliyor. Türkiye'nin siyasi istikrarının sağladığı bu yapı bütün hayırseverleri harekete geçirmiş durumda." diye konuştu. Bakan Yıldız, yurt dışındaki yetimlerin, savaşlarda istenmeyen bir şekilde zulmedilen bir yapının bıraktığı çocuklar olduğunu ifade etti.
Bakan Taner Yıldız, yaz sıcaklarına bağlı olarak klima gibi soğutuculara aşırı yüklenmenin enerji arzını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya da cevap verdi. Sıcaklar arttıkça gerek klima ve gerekse su pompaları kullanımıyla elektrik tüketiminin arttığını anımsatan Yıldız, "Ancak bizim şu anda enerji fazlamız var. Hamdolsun sıkıntı yaşayacak durumumuz yok." ifadesini kullandı. Meteorolojik verilere göre ilerleyen günlerde bugünlerden daha fazla sıcaklar beklendiğini belirten Yıldız, onlara da hazır olduklarını ifade etti. Yıldız, "Günlük 800 milyon kilovat saatlere yakın günlük bir tüketim var. Biz 40 bin megavatlarda hazır kurulu gücümüzü tutuyoruz. Şu anda 3500 – 4000 megavatlar civarında fazlamız var. Bir yandan da enerji santrallerindeki büyümemiz devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz." diye konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Yıldız, bir yetim çocuğa bayramlık kıyafet verdi ve diğer çocuklarla da hatıra fotoğraf çektirdi. Törende Vali Orhan Düzgün ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de hazır bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)