BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnerji devi iflas korumaya başvurdu----

Enerji devi iflas korumaya başvurdu

Enerji devi iflas korumaya başvurdu
23 Şubat 2021 - 17:24 www.finansgundem.com

Bankalarla borç yapılandırması konusunda anlaşamayan İspanyol enerji devi Abengoa iflas koruma başvurusu yaptı.

Çok uluslu İspanyol enerji firması Abengoa, borçlarının yeniden yapılanmasıyla ilgili görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması ve azınlık hissedarları arasında bitmeyen anlaşmazlıkların ardından mahkemeye iflas koruma başvurusu yaptı. İspanya Ulusal Menkul Kıymetler Borsası'na dün bildirim yapan Abengoa, şirketin ve tüm hissedarlarının çıkarlarını korumak için gönüllü iflas koruma başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Öz sermaye açığı 4,7 milyar euroyu bulan Abengoa'nın son resmi hesaplarına göre, 1,2 milyar eurosu tedarikçiler olmak üzere 6 milyar eurodan fazla borcu bulunuyor. İspanyol basını, Abengoa'nın olası bir iflasının, ülke tarihinde gelmiş geçmiş en büyük ticari çöküş olacağını yazdı. İspanya tarihinin en büyük borç yeniden yapılandırılmasını 2015 yılında açıkladığı 10 milyar euroluk borç ile gerçekleştiren Abengoa, aldığı farklı planlama kararlarıyla bu zamana kadar grubu ayakta tutabilse de uzmanlar mevcut durumun çok farklı olduğunu ve kurtarma seçeneğinin bulunmadığını belirtiyor.

Diğer yandan Abengoa'nın en değerli yan kuruluşu olan, 2 bin 500'ü İspanya'da olmak üzere tüm dünyada 14 binden fazla çalışanı bulunan Abenewco 1 şirketinin geleceğinin ne olacağı ise şu an için belirsiz görülüyor.

Güneş enerjisinin 2021'de 2 katına çıkması bekleniyor

 

Yenilenebilir enerjiye yatırılan her 1 milyon dolar 25 yeni istihdam yaratıyor!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)