BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnerji Borsası özel şirketlere açılıyor----

Enerji Borsası özel şirketlere açılıyor

Enerji Borsası özel şirketlere açılıyor
02 Haziran 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Türkiye’nin enerji borsası olacak Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.’ye (EPİAŞ) özel sektörün doğrudan katılımı gündeme geldi

4. Enerji Sektörü Değerlendirme Platformu Toplantısı 28 Mayıs 2013 Salı günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın başkanlığında yapılan toplantıya TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, EPDK, TEDAŞ yöneticileri katıldı.
Milliyet'in haberine göre, Enerji Borsası’na ilişkin öneriler de toplantıda gündeme geldi.
TÜSİAD, EPİAŞ’ın hissedarlık yapısında özel sektörün yer alması durumunda sistemin daha sağlıklı işleyeceği görüşünü Yıldız’a iletti. Yıldız, bu konuyu değerlendireceklerini söyledi. Kanunda yer alan şekliyle EPİAŞ’ta yüzde 15 pay kamu, yüzde 85 Borsa İstanbul’un payı olacak. Öneri kabul edilirse yüzde 85’lik Borsa İstanbul payının bir kısmı özel sektörün olacak. Borsa İstanbul, devreye girmesinin ardından enerji fiyatlarının oluşmasında rol oynayacak.
Kaynaklara teşvik
TÜSİAD toplantıda, kömür santrallerine sağlanan 5. bölgeye desteklerin tüm yerli ve yenilenebilir kaynaklara da sağlanmasını istedi. Yeni düzenlemeyle yerli kömür yakıtlı santraller 1, 2, 3 veya 4. teşvik bölgesinde bile yapılsa, 5. bölge teşviklerinden yararlanacak.
Düzenlemeyle yerli kömürden yapılması planlanan 17 bin MW’lık potansiyelin tamamı teşviklerden yararlanacak. Bu 20 milyar dolarlık bir yatırım demek.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)