BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEnerji Borsası görücüye çıkıyor----

Enerji Borsası görücüye çıkıyor

Enerji Borsası görücüye çıkıyor
24 Nisan 2013 - 11:43 www.finansgundem.com

EPDK başkanı Hasan Köktaş, Enerji Borsası'nın kurulmasıyla ilgili çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Elektrik Piyasası Kanunu
kapsamında öngörülen ve enerji borsası olarak bilinen Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin  (EPİAŞ) kurulmasına yönelik çalışmaları başlattıklarını söyledi. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı-Konferansı'nın açılışında konuşan Köktaş, 14 Mart'ta yürürlüğe giren Elektrik Piyasası Kanunu ile piyasa işletmeciliğinin ayrı bir faaliyet olarak tanımlandığını kaydederek, "Kamuoyunda enerji borsası olarak bilinen EPİAŞ'ın kurulmasına yönelik çalışmalar Kurumumuz tarafından başlatılmıştır. Geçtiğimiz Pazartesi günü bu çalışmanın 'kick off' toplantısı gerçekleştirilmiş ve ilk olarak şirketin yönetişim yapısının belirlenmesine yönelik genel değerlendirmeler yapılmıştır" dedi.
Geçen yıl toplam yatırım tutarı yaklaşık 3 milyar dolara ulaşan ve kurulu gücü 3,700 MW olan 166 projenin tamamlandığını kaydeden Köktaş, bu yılın ilk iki ayında da 16 hidroelektrik, yedi rüzgâr ve beş doğalgaz santralinin tamamlanarak devreye girdiğini bildirdi. Köktaş, 2006-2010 döneminde toplam 2.85 milyar lira olan dağıtım şebekesi yatırımlarının EPDK tarafından 2015 sonuna kadarki dönem için yaklaşık 8.5 milyar lira olarak belirlendiğini ifade ederek, "Özelleştirilen dağıtım şirketleri bu 8.5 milyar liralık yatırımın yaklaşık yüzde 75'lik kısmını gerçekleştirmektedir. Bu şirketler son iki yılda 2.5 milyar liranın üstünde bir yatırım yapmışlardır. Önümüzdeki üç yıl içinde 4 milyar lira daha yatırım yapacaklardır" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)