BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEndonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem----

Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem
18 Mayıs 2014 - 14:53 www.finansgundem.com

Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, denizin 9,8 kilometre altında meydana gelen depremin merkez üssünün Banda Açe kentinin 319 kilometre batısı olduğunu duyurdu.

Endonezyalı yetkililerse büyüklüğünü 6,4 olarak açıkladıkları depremin, denizin 15 kilometre altında meydana geldiğini belirtti.

Deprem, 2004‘te meydana gelen tsunami felaketinden en çok etkilenen bölgeler Açe Jaya ve Meulaboh'da halkın panik içinde evlerinden dışarı fırlamalarına neden oldu. Ancak yetkililer, deprem sonucu can kaybı veya hasar meydana gelmediği ve tsunami tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Endonezya Ulusal Afet Yönetimi Kurulu’na bağlı Veri Enformasyon ve Halkla İlişkiler Teşkilatı Başkanı Sutopo Purwon Nugroho, "Binalarda hasar meydana geldiğine ilişkin bildirimde bulunulmadı ama kurumumuz kontrolleri sürdürüyor” dedi.

Endonezya'nın Sumatra adası, Sunda ve İndo-Avustralya tektonik plakalarının çakışma sınırında yer alması nedeniyle çok sık deprem meydana gelen bir bölge olarak biliniyor.

Endonezya'nın Banda Açe kenti sahilinde 2004 yılında meydana gelen depremin tetiklediği tsunami felaketi sonucu Sumatra adasında on binlerce kişi, 12’den fazla ülkedeyse toplam 230 bin kişi hayatını kaybetmişti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)