BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEndonezya'da 15 kişide gizemli hepatit şüphesi----

Endonezya'da 15 kişide gizemli hepatit şüphesi

Endonezya'da 15 kişide gizemli hepatit şüphesi
09 Mayıs 2022 - 15:55 www.finansgundem.com

Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadıkin, ülkede şimdiye dek kökeni bilinmeyen ve hepatit olduğundan şüphelenilen 15 vaka olduğunu duyurdu.

Endonezya'da nedeni bilinmeyen hepatit olduğundan şüphelenilen 15 vaka görüldüğü bildirildi. Channel News Asia'nın aktardığına göre Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadıkin, 27 Nisan'da ilk şüpheli vakalar bildirildiğinde, tüm hastane ve sağlık kuruluşlarından bu tür vakaların gözetimini ve izlenmesini talep eden bir genelge yayınladığını kaydetti. Sadıkin, "Singapur, 30 Nisan'da ilk şüpheli vakayı açıkladı ve şu ana kadar Endonezya'da 15 şüpheli vaka var" ifadelerini kullandı.

Bakan, nedeni bilinmeyen hepatit vakalarının çoğunun 100'den fazla vakanın görüldüğü İngiltere'de kaydedildiğini söyleyerek Endonezya hükümetinin, hastalığa neyin neden olduğunu tespit etmek amacıyla İngiltere ve ABD hastalık kontrol ve önleme merkezleriyle koordinasyon halinde olduğunu bildirdi.

Hala kesin bir sebebi bilinmiyor

Söz konusu merkezlerden virüs hakkında çok fazla bilgi alınmasına rağmen hepatit vakalarına gerçekte neyin neden olduğuna dair sonucun hala kesin olmadığını ifade eden Sadikin, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) konuya ilişkin araştırmalarının devam ettiğini açıkladı.

Gizemli hepatit virüsü vakaları

DSÖ, 16 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'de 74 çocukta sebebi belirsiz hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. Hepatit virüsü, nisanın sonlarına doğru İspanya, Almanya, Polonya, Danimarka, Japonya, ABD, Kanada ve İsrail'de de görülmüştü. Virüsün tespit edildiği çocuklarda son bir aydır sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin yaşandığı, bazı vakaların ağır karaciğer iltihabı geçirmeleri nedeniyle karaciğer nakli yapılarak tedavi edildiği bildirilmişti.

Hastalığın "gizemli" veya "nedeni belirsiz" olarak tanımlanması, akıllara Kovid'i getirirken, yeni bir "küresel salgın" ihtimalini de gündeme taşıdı. Korona virüs, henüz adı konulmadan önce "gizemli bir akciğer rahatsızlığı" olarak tanımlanıyordu.

Panama’da gizemli hepatit vakası tespit edildi

Gizemli hepatit vakaları artıyor: Vaka sayısı 228'e yükseldi

DSÖ'den "gizemli hepatit" belirtileri olanlara tavsiye

Prof. Ceyhan yanıtladı: Gizemli hepatit Türkiye'de görüldü mü?

Gizemli hepatit virüsü bir ülkeye daha sıçradı

Dünyada gizemli hepatit vaka sayısı 190'a çıktı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)