BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEndişelendiren 'Kovid' raporu: 10 milyon işi yok etti!----

Endişelendiren 'Kovid' raporu: 10 milyon işi yok etti!

Endişelendiren 'Kovid' raporu: 10 milyon işi yok etti!
08 Şubat 2022 - 14:09 www.finansgundem.com

UNESCO yayınladığı global raporunda, pandemi kısıtlamaları nedeniyle insanların daha fazla kültür ve sanat içeriklerine yönelirken bununla ters orantılı olarak artan dijitalleşme, bir çok sanatçı ve sektör çalışanını işinden ettiği belirtildi.


UNESCO yayınladığı 331 sayfalık Yaratıcılık Politikalarını Yeniden Şekillendirme raporunda, 2020 yılında Kovid-19 salgını sebebiyle kişilerin daha fazla kültür ve sanat içeriklerine yöneldiğini ancak artan dijitalleşme sebebiyle kültür, sanat ve yaratıcılık sektöründe 10 milyon işin yok olduğunu açıkladı.

Kültür, sanat ve yaratıcı endüstrilerin gelirleri 2020’de yüzde 20 ila yüzde 40 arasında azaldı ve bu endüstriler, ulusalların genel ekonomilerine kıyasla daha kötü performans gösterdi.

ARTAN TALEBE ARTAN DİJİTAL ARZ

UNESCO raporunda artan kültür, sanat ve yaratıcılık sektörlerinde artan dijitalleşmeye dikkat çekerek 2020’de, toplam küresel kayıtlı müzik gelirlerinin yüzde 62,1’i dijital yayıncılıktan geldiği ve Seç-İzle televizyon sistemlerinin aboneliklerinin hızla arttığı belirtildi.

Bu dijital eğilimlerin Kovid-19 salgınında önemli ölçüde yükseldiği ve 2021de patlama yaptığı vurgulandı. Raporda kültürün global bir kamu tüketim maddesi olarak ele alındığı belirtildi.

OECD Bölgesi'nde işsizlik oranı geriledi

 

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında düşüş sürüyor

 

Kayıtlı işsiz sayısı 3.184.738 oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)