BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEndeavor'da Emre Kurttepeli yeniden başkan----

Endeavor'da Emre Kurttepeli yeniden başkan

Endeavor'da Emre Kurttepeli yeniden başkan
18 Haziran 2019 - 14:29 www.finansgundem.com

Endeavor Türkiye Genel Kurul Toplantısı ile Emre Kurttepeli yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

ScaleUp şirketlerin kurucuları olan “Etkin Girişimcileri” destekleyerek küresel bir girişimcilik hareketine önderlik eden ve bulunduğu ülkelerin ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Endeavor Türkiye Derneği, güncel faaliyetlerini ve gelecek hedeflerini paylaşmak üzere Yedinci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 18 Haziran 2019 sabahı İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantı sonucu Yönetim Kurulu Üyeleri arasına iki yeni girişimci; Fırat İşbecer (Commencis) ve Koray Bahar (Foriba) katıldı. Yeni üyelerin Endeavor Girişimcileri olmaları, yeni dönem yönetim kurulundaki girişimci temsiliyetinin de artmasıyla Endeavor’ın “girişimciden girişimciye destek” hedefinin altını çiziyor. 

Girişimcilik ekosisteminin gelişimi için maddi sermaye kadar manevi sermayenin de kritik bir faktör olduğuna inanan Endeavor’ın, Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Emre Kurttepeli seçildi. 

2019-2020 dönemi Yönetim Kurulu üyeleri tam listesi; üç Kurucu Üye Ali Koç, Murat Özyeğin, Suzan Sabancı Dinçer; önceki dönemden devam eden on altı üye Alp Saul, Barbaros Özbugutu, Bülent Akgerman, Cansen Başaran Symes, Ebru Dorman, Ebru Özdemir, Emre Kurttepeli (Başkan), Emre Zorlu, Fady Jameel (Onursal), Hayri Çulhacı, Işık Keçeci Aşur, İlker Koçer, Nevzat Aydın, Tankut Turnaoğlu ve katılan iki yeni isim Fırat İşbecer ve Koray Bahar’dan oluşmaktadır. 

Endeavor’ın 13. yılında sürdürdükleri tüm çalışmalarında ilk günkü inançlarını hâlâ koruduklarını ileten Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, “Derneğimizin en büyük başarı faktörü, girişimcilerimizin başarılarıdır. 2015 yılında Endeavor Girişimcileri seçilen Koray Bahar ve Ahmet Bilgen, geçtiğimiz ay şirketleri Foriba’yı İngiliz Sovos’a sattılar. 2014 yılında Endeavor Girişimcileri seçilen Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Işın’ın kurduğu iyzico ise, geçtiğimiz hafta 165 Milyon Dolar’a PayU’a satıldı. Endeavor Girişimleri Foriba ve iyzico’nun büyük başarısı, çalışmalarımızın meyve verdiğini gösteriyor ve Endeavor olarak senelerdir arkasında durduğumuz çok önemli bir söylemi kanıtlıyor. Görüyoruz ki, Scaleup şirketleri kuran Etkin Girişimciler, ekonomik konjonktürden bağımsız olarak başarıya ulaşabiliyor. İşte bu sebeple yaptığımız işe her gün daha da çok inanarak ve çıtayı sürekli yükselterek çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diyerek, Endeavor gibi Türkiye’ye katma değer sağlayan STK’lardan birinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilmekten onur duyduğunu iletti. 

Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen ise, Türkiye dahil tüm dünyadaki ekosistemlerin gelişimiyle, Endeavor’ın hedef ve odakları da zaman içinde değişim geçirmiş, performans göstergelerimiz evrilmiştir. Kurum olarak ilk hedefimiz, seçilen her bir girişimcimizi 33 ülkede mentörler, girişimciler ve yatırımcılarla bir araya getirerek şirketlerinin büyümesine hız kazandırmaktır. Fakat çok daha büyük bir rol üstlendiğimizin farkındayız. Artık girişimcilerimizin tüm dünyada bizi temsil ettiği, değerlerimizi konuşabildiğimiz bir noktadayız. Önümüzdeki dönemde; girişimcinin girişimciyi desteklediği, karşılıklı güven ortamı yarattığımız, büyük düşünen ve ekosisteme geri verme görevinin farkında olan üyelerimizle, sınırların kalktığı ve tek hedefte birleşmiş bir organizasyon olma hedefiyle yürüyeceğiz.” derken, tüm Endeavor yönetim kurulu üyeleri, üyeler ve mentörlerine verdiği destekler için teşekkür etti. 

Merkezi New York’ta olan, etkin girişimcileri destekleyen ve 33 ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Türkiye’de 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyeleri ve mentörlerinin desteğiyle büyüme aşamasındaki Scale up şirketleri tespit ederekbüyümelerine ivme kazandırmaktadır. Tüm dünyadan 1700’den fazla girişimci ve 3200’den fazla mentörü ağında bulunduran Endeavor’ın, Türkiye’den seçilen 62 şirketi arasında Yemeksepeti, Peak Games, Insider, Gram Games ve son dönemde exit yapmış olan iyzico ve Foriba gibi başarılı şirketler bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)