BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEn zor iş koşulları olan ülke: Kuveyt----

En zor iş koşulları olan ülke: Kuveyt

En zor iş koşulları olan ülke: Kuveyt
14 Temmuz 2022 - 14:13 www.finansgundem.com

Almanya merkezli, yurtdışında çalışanların (expat) buluştuğu bir platformun geniş çaplı anketine göre, Kuveyt, en zor iş koşulları olan ülke seçildi.

Almanya merkezli bir insan kaynakları şirketinin hazırladığı yıllık araştırma anketine 11 bin 970 expat katıldı. Katılımcılar, ülkeleri yaşam kalitesi, yerleşme kolaylığı ve çalışma rahatlığı gibi konularda oylayarak Kuveyt’i bu alanlarda en kötü ülke seçti.

Yeni Zelanda sondan bir önceki ülke olurken Hong Kong sondan üçüncü ülke oldu. Birinci sırada ise geçen yıllardaki anketlerde de birinci sırada olan Meksika, yerleşim kolaylığı ve kişisel mali durum konularında listenin en başında yer aldı.

Yaşam maliyetleri sebebiyle ikinci sırada yer alan Endonezya, sağlık hizmetleri açısından aşağı sıralara düşerken Meksika sadece güvenlik açısından aşağı sıralarda gösterildi.

Listenin sondan ikinci sırasındaki Yeni Zelanda, özellikle yaşam maliyetleri açısından en kötü ülke seçildi.

Sözcü'nün derlediği habere göre , hayat pahalılığı Yeni Zelanda’da çalışan yabancıları hayat konforu açısından en çok zorlayan ülke oldu. Hong Kong, özellikle siyasi istikrar açısından expatların tercihlerinde sondan üçüncü sırada yer aldı.

Yıllık ankete katılan 11 bin 970 çalışanın yüzde 48’i kadın ve yüzde 52’si erkek olurken yaş ortalaması ise 45 oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)