BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEn zekiler değil, bu kişiler lider olacak----

En zekiler değil, bu kişiler lider olacak

En zekiler değil, bu kişiler lider olacak
21 Mart 2021 - 11:37 www.finansgundem.com

Yatırım bankası JP Morgan CEO’suna göre başarılı lider olmak için en akıllı ve zeki olmak dışında başka önemli özelliklere ihtiyaç var.

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan Chase'in Başkanı ve CEO'su Jamie Dimon'a göre, en başarılı liderlerin belirli temel özellikleri var.  “Alçakgönüllülük, açıklık, adaletli ve hakiki olmak” bunlar arasında en önemlileri olduğunu belirten Dimon, “Odadaki en zeki kişi veya odadaki en çalışkan kişi olmak değil” dedi. 250 binden fazla çalışana sahip ABD’nin en büyük bankasını yöneten Dimon, LinkedIn Baş Editörü Daniel Roth’a açıklamalarda bulundu.

Dimon, Roth'a verdiği demeçte, “Odaya doğru insanları toplamak, bürokrasiyi öldürmektir” dedi ve ekledi: "Ancak liderliğin gerçek anahtarı sadece bunu yapmak değil. Bu, ‘karizmaya’ veya ‘beyin gücüne’ sahip olmakla değil, ‘insanlara saygı duymakla’ ilgili.”

 BAŞARI VE VERİMLİLİĞİ ARTIRAN ÖZELLİKLER

Dimon, bu özelliklere sahip olmanın başarının yanı sıra verimliliği de artırdığını söyledi. 

Dimon, bir iş mülakatı yaparken veya bir terfii değerlendirirken yanıt aradıkları soruları şöyle sıraladı: “O kişi için çalışır mıydınız? Çocuğunuzun o kişi için çalışmasını ister miydiniz? Suçu üstlenir misiniz? Bir şeyler ters gittiğinde nasıl davranırsınız?

“İnsanlara saygı duyun" diyen Dimon, başarıya ulaşmak için "insanlara kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın" dedi.

Lüks villanın parasını bankaya ödetti

 

JP Morgan faiz indirimi için tarih verdi

 

Morgan Stanley'den Avrupa'ya kötü haber

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b121 Mart 2021 16:25

    Kim neden böylesi bir ölçme hakkına sahip ve acaba ölçenlerin kendileri bu testlerden, sorulardan başarıyla geçebilir mi?... kaldı ki bu dünyada lenin, hitler, mussolini v.b lider denen zalimler çıktı...hiçbirşeyde korkmayan, inancı olmayanlar da ahlak olmaz ki bunlar herkese bela olur...başkalarıyla çalışamayacak, kibirli, vicdansız ve ahlaksız kişilikler her yeri bozuyor bunlara müsaade edilmemeli...