BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEn yüksek risk iştahı yerli fonlarda----

En yüksek risk iştahı yerli fonlarda

En yüksek risk iştahı yerli fonlarda
22 Ocak 2013 - 12:09 www.finansgundem.com

Risk iştahında yerli yatırımcı ile yabancı yatırımcı arasındaki ters korelasyon devam etti

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından açıklanan Yatırımcı Risk İştahı Endeksi geçtiğimiz hafta İMKB'nin rekorlarına devam etmesine rağmen bir önceki haftaya göre yüzde 0,69 oranında gerileyerek 57,8 oldu.
MKK'nın yayımladığı verilere göre 18 Ocak'la biten haftada Yatırımcı Risk İştahı Endeksi bir önceki haftaya göre yüzde 0,69, bir ay öncesine göre de yüzde 2,09 oranında geriledi.
Yerli yatırımcı ile yabancı yatırımcı arasında ters korelasyon devam etti
Yatırımcı grupları bazında ise yerli yatırımcıların risk iştahı bir önceki haftaya göre yüzde 2,83 oranında azalarak 64,2'ye gerilerken, yabancı yatırımcıların risk iştahının ise artması dikkati çekti. Yabancı yatırımcıların risk iştahı geçtiğimiz hafta bir hafta öncesine göre yüzde 0,48 oranında yükselse de 58,1 değeriyle yerli yatırımcının altında kalmaya devam etti.
Yabancı yatırımcıların risk iştahı 11 Ocak'ta bir önceki haftaya göre gerileyerek 57,8'e düşerken yerli yatırımcının risk iştahı ise 66,1'e yükselmişti.
En yüksek risk iştahı yerli fonlarda
Yatırımcı grupları arasında en yüksek risk iştahı geçtiğimiz hafta, bir önceki haftaya göre yüzde 1,14 oranında azalmasına rağmen 73,7 ile yine yerli fonlarda olurken, en düşük risk iştahı ise geçtiğimiz hafta yüzde 3,90 oranında azalarak 52,2'ye gerileyen yerli tüzel kişiler grubunda oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)