BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEn yüksek maaşı ödeyen yatırım bankası----

En yüksek maaşı ödeyen yatırım bankası

En yüksek maaşı ödeyen yatırım bankası
29 Nisan 2021 - 18:01 www.finansgundem.com

Standard Chartered Londra’da yer alan bankalar arasında en yüksek maaşı ödeyen yatırım bankası oldu. Çalışanlarına en yüksek maaşı ödeyen diğer bankalar ise Credit Suisse ve UBS.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çalışanların aldığı maaşların incelendiği bir araştırmanın sonucunda dev yatırım bankası Standard Chartered’ın İngiltere’nin en yüksek maaş ödeyen yatırım bankası olduğu ortaya çıktı. Londra merkezli kredi kuruluşu geçtiğimiz yıl, Glassdoor tarafından analiz edilen verilere göre çalışanlarına ortalama 90,000 sterlin maaş ödedi. Bankanın medyan minimum maaşı ise 80,000 sterlin.

İngiltere’de en yüksek maaşı ödeyen 25 şirket arasında ise, Standard Chartered dördüncü sıraya yerleşti. İlk sırada danışmanlık şirketi Salesforce yer alırken, şirketi fon yöneticisi Man Group ikinci sıraya yerleşti. Şirket yıllık ortalama 93,620 sterlin maaş ödemesi gerçekleştirdi. Genel şirket sıralamasında Credit Suisse beşinci sıraya yerleşti. Yıllık ortalama maaşı 87,500 sterlin olarak belirlenen banka, İngiltere’nin en yüksek maaş ödeyen ikinci yatırım bankası oldu.

finansgundem.com'un yaptığı derlemelere göre, danışmanlık şirketi McKinsey 85,160 sterlin ortalama yıllık maaşla dokuzuncu sırada yer alırken, şirketi 85,000 sterlinle RBC izledi. Bununla birlikte UBS, Deutsche Bank, JPMorgan ve BlackRock gibi finans devleri, Glassdoor’un 25 şirketten oluşan listesinde yer aldı ve şirketlerin 75,829 sterlin ila 60,662 sterlin yıllık maaş ödedikleri söylendi.

Glassdoor’un Veri Analisti Amanda Stansell, Financial News’e yaptığı açıklamada, “yatırım bankaları uzun zamandır yüksek maaş ve prim ödemeleri yapıyor. Bu durum teknoloji şirketlerinin ortaya çıkarak yetenekli çalışanlar için rekabeti başlatmasından önce de böyleydi” dedi. Açıklamasının devamında, “bankacılar genellikle oldukça yüksek primler alıyor çünkü başarılı yatırım uzmanları şirketlere devasa getiriler sağlayabiliyor. Bugünlerde ise maaş konusunda şeffaflık giderek yaygınlaşıyor ve insanların diğer şirketlerde ne kadar maaş alabileceğini öğrenmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Londra’da maaşlar karantina döneminde evden çalışan bankacıların aşırı iş yükü ve uzun çalışma saatlerinden şikayetçi olmasıyla birlikte gündeme taşınmıştı. JPMorgan, Goldman Sachs, Citigroup ve Bank of America yılın en yoğun dönemlerinden birinde, giderek daha fazla genç çalışanı işe almak için rekabet etmişti. Bu bankalarda analist ve uzman yardımcısı pozisyonlarında yaklaşık 175 açık pozisyon bulunuyor. Bu pozisyonlar ise ABD ve Avrupa’da yer alan danışmanlık birimleri için açıldı.

Bununla birlikte CityParents tarafından yapılan bir araştırmanın sonucunda, kurumsal pozisyonlarda çalışan ebeveynlerin %80’inin pandemi sonrasında ofise dönmek istemediği ortaya çıktı. Bu durum pandemi sonrasında iş arayanların tek kriterinin maaş olmayacağını ortaya koydu. Dijital banka Revolut ise, 25 şirketten oluşan listeye girmeyi başaran tek fintek şirketi oldu. Şirket çalışanlarına yılda ortalama 75,829 sterlin maaş ödüyor.

Teknoloji şirketleri de listenin dikkat çekenleri arasında yer aldı. Facebook İngiltere’nin en yüksek maaş ödeyen altıncı şirketi olurken, Spotify on birinci sıraya yerleşti.

Güçlü bilançoya rağmen Deutsche’de değişen bir şey yok

 

Dev emlak şirketinden ofise dönüş teşvikleri

 

Merkeziyetsiz Finans, 285 milyon dolar kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)