BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEn yüksek maaşı kim veriyor?----

En yüksek maaşı kim veriyor?

En yüksek maaşı kim veriyor?
23 Eylül 2013 - 09:39 www.finansgundem.com

Üst düzey yöneticiler ve ortakları haricinde çalışanlarına da bonkör davranabilen şirketler bulunuyor! En yüksek ücreti kim veriyor?

Üst düzey yöneticiler ve ortakları haricinde çalışanlarına da bonkör davranabilen şirketler bulunuyor! En yüksek ücreti Microsoft veriyor.
Yöneticilere ve ortaklarına karşı eli açık olan şirketler genelde çalışanlarına karşı cimri davranırlar. Ancak bu şirketler hem ortaklarına hem de çalışanlarına bonkör. Dünyanın çalışanına en fazla para ödeyen şirketi ise yıllık 110 bin dolar ile Microsoft. Microsoft’u 108 bin dolar ile Cisco takip ediyor.
ABD ’de çalışanlar yakında kendi maaşları ile diğer şirketlerde çalışanların maaşlarını karşılaştırabilecek. ABD’nin Sermaye Piyasası Kurulu SEC’in yeni yönetmeliğine göre şirketler önceden var olan sadece en üstteki 5 yöneticinin maaşını açıklamanın yanı sıra tüm çalışanlarına verdikleri ücretleri de açıklamak zorunda olacaklar.
Yönetmeliğin uygulamaya geçmesine sadece bir adım kaldı. Bunun öncesinde PayScale adlı internet sitesi 2012 Fortune 100 listesindeki CEO’lar ve çalışanlarının verdiği bilgiyle bir liste oluşturdu. Bu listeyle de çalışanlarına en çok parayı veren 5 şirketi açıkladı. Liste oluşturulurken çalışanların ücretleri göz önünde bulunduruldu. Yöneticilerin ücretleri değerlendirme dışı bırakıldı. İşte çalışanlarına en çok maaş ödeyen şirketler:
Cisco Systems
Ortalama yıllık ücret: 108.000 dolar

Microsoft gibi Cisco da çalışanlarına dolgun ücret ödeyen bir teknoloji şirketi. Cisco, çalışanlarına diğer büyük teknoloji şirketlerinin önerdiğinden yüzde 9 daha yüksek ücret ödüyor.
Google ve Oracle
Ortalama yıllık ücret: 102.000 dolar

Google ve Oracle’ın teknoloji devi olmaları dışında diğer ortaklaştığı nokta bonkörlüğü. Google, çalışanına diğer arama motoru ve sosyal medya şirketlerinden yüzde 17 daha ödüyor.
Chevron
Ortalama yıllık ücret: 95.000 dolar

Chevron gaz istasyonundakiler düşük maaş alsa da Chevron’da çok kazanan mühendis ve uzman var. Chevron çalışanına diğer enerji şirketlerininkinden yüzde 12 daha fazla ücret ödüyor.
Fannie Mae
Ortalama yıllık ücret: 93.600 dolar

Fannie Mae adlı emlak sigortası şirketi çalışanlarına teknoloji şirketleri kadar çok ödemese de iyi bir ücret veriyor. Fannie Mae, çalışanlarına diğer emlak şirketlerininkinden yüzde 19 daha fazla ücret ödüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)