BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEn seçkin Arap bankacı----

En seçkin Arap bankacı

En seçkin Arap bankacı
22 Ağustos 2020 - 10:31 www.finansgundem.com

Suudi bankacı Rania Nashar 2020 Ekonomi ve Bankacılık Seçkin Arap Kadını Ödülü’nü kazandı

Arap Kadın Otoritesi, 2020 Ekonomi ve Bankacılık Seçkin Arap Kadını Ödülü için Samba Finans Grubu CEO’su Rania Nashar’ın seçildiğini açıkladı.

Nashar, Arap bankacılığı ve ekonomik faaliyetlerindeki seçkin başarıları ve Suudi ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunma konusundaki sağlam iradesi sonucu söz konusu ödüle layık görüldü.

Şarkul Avsat'ın haberine göre, Samba Finans Grubu CEO’su Rania Nashar, Arap kadınlarının toplumun gelişmesindeki rolünü ve faaliyetlerini geliştirmekle ilgilenen Arap sivil toplum örgütü olan Arap Kadın Otoritesi’nin 2020 Ekonomi ve Bankacılık Alanında Seçkin Arap Kadını Ödülü’nü almaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Rania Nashar, 2004 yılında Arap Birliği tarafından başlatılmasından bu yana bu alanda bu ödülü kazanan ilk Arap kadın oldu. Seçkin Arap Kadını Ödülü, çeşitli çalışma ve yaratıcılık alanlarında öne çıkan Arap kadınlarını onurlandıran en önemli Arap ödülü olarak kabul ediliyor.

Ödül, Arap kadınlarının çeşitli çalışma alanlarındaki başarılarını tanıtmayı, sanatsal, kültürel, bilimsel ve pratik başarılarını belgelemeyi aynı zamanda ekonomik yeniliklerini bölgesel ve uluslararası forumlarda sunarak onların parlak imajını sergilemeyi amaçlıyor.

Ödülü kazanan ilk Arap kadını

Arap Kadın Otoritesi Sözcüsü Dr. Russell el-Nuaymi, “Arap Birliği işbirliği ile düzenlenen, seçkin Arap kadınlarına verilen en önemli ödülü kazanan bayan Nashar, ekonomi ve bankacılık alanında bu ödülü alan ilk Arap kadın oldu. Profesyonelliği, kararlılığı ve adanmışlığıyla, Samba Finans Grubu CEO’su pozisyonundaki rakipsiz başarısının yanı sıra Suudi bankacılık sektöründe net bir iz ve belirgin bir varlık kaydetti” şeklinde konuştu.

Nuaymi, Jüri ve Mütevelli Heyeti’nin, ülkesinin önde gelen bir bankacılık ve finans kurumunun liderliğini devralmak için eğitim, bilgi ve eğitimle donanmış, kendi kendini yetiştirmiş bir Arap kadının yolculuğuna büyük övgüde bulunduğunu söyledi.

Sözcü ayrıca bu durumun, Suudi kadınlarının çeşitli çalışma ve üretim alanlarında daha etkili bir şekilde yer alma ihtiyacına güçlü bir ivme ve büyük bir motivasyon kazandıran, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın 2030 vizyonunun somut bir örneği olduğuna dikkat çekti.

Nashar, Arap iş çevrelerinde varlığı ve etkisi ile en önde gelen kadınlardan biri olarak kabul ediliyor.

Forbes dergisine göre Suudi Arabistan’ın ilk kadın CEO’su Rania Nashar, iki kez Forbes’un dünyanın en güçlü 100 kadını arasında yer aldı.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

 

AB'den bulunan doğal gaz rezervine ilişkin açıklama

 

Suudi Arabistan'ın gizli nükleer programından endişeliyiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)