BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriEn popüler kripto meslekleri----

En popüler kripto meslekleri

En popüler kripto meslekleri
11 Ağustos 2021 - 09:35 www.finansgundem.com

Kariyer platformu Monster, son araştırmasında en çok talep gören 5 kripto mesleğine ışık tuttu.

2021 boğa piyasasıyla birlikte Bitcoin ve diğer kripto paralar, dünya genelinde ciddi bir yaygınlık kazandı. Yeni sektördeki gelişmeleri kaçırmak istemeyen PayPal ve Amazon gibi şirketler, kripto ve blockchain uzmanları aramaya başladı. Böylece, söz konusu alanlardaki bilgi ve deneyimden faydalanılabilecek birçok yeni iş kolu da oluştu.

Kripto para uzmanları arayana kuruluşlar, yalnızca şirketler veya bankalar ile sınırlı kalmadı. İsrail'in istihbarat birimi Mossad da, geçtiğimiz gün fintech alanında deneyimli kripto uzmanı aradığını duyurdu.

Kariyer platformu Monster, son araştırmasında kripto paralar ile ilişkili en çok talep gören 5 pozisyonu belirlemek için çeşitli iş arama platformlarının verilerini kullandı. Araştırmada en çok iş ilanı yayınlanan beş pozisyonun baş yapay zeka mühendisi, hesap yöneticisi, kıdemli yazılım mühendisi, ürün yöneticisi ve personel muhasebecisi olduğu tespit edildi.

Baş yapay zeka mühendisleri, yapay zekayı oluşturan algoritmaların geliştirilmesinden sorumludur. Alım satım botları programlamak ve borsaların siber güvenliğini sağlamak, bu mesleğin görevidir. Hesap yöneticileri ise müşterilerin piyasa koşulları hakkında bilgilendirilmesi, sosyal medya ve diğer etkinlikler yoluyla iş birlikleri kurulması ve satış ve pazarlama verilerini kullanarak yeni ürün geliştirme çalışmalarına yol göstermekten sorumludur.

Kripto para işlemlerini yürüten uygulamalar ise yazılım mühendislerinin elinden çıkar. Ürün yöneticileri de piyasanın ilerlemesine katkı sağlayacak kripto ürünlerini tasarlamak ve piyasaya sürmek ile görevlidir. Personel muhasebecileri ise kripto şirketlerine faturalar, mali raporlar ve vergi veyanları gibi konularda yardımcı oluyor.

Araştırmaya göre ABD'de baş yapay zeka mühendisleri yıllık ortalama 103 bin dolar, hesap yöneticileri 65 bin dolar, kıdemli yazılım mühendisleri 99 bin dolar, ürün yöneticileri 103 bin dolar, personel muhasebecileri ise 55 bin dolar kazanıyor.

Cointelegraph'ın temmuz ayındaki haberine göre dev yatırım bankası JPMorgan, yeni iş ilanlarıyla blockchain ile ilişkili personel sayısını artırmaya çalışıyor. Bankanın aradığı personeller arasında blockchain odaklı yazılım geliştiriciler, mühendisler, reklamcılar ve denetmenler yer alıyor.

600 milyon dolarlık kripto para çalındı

 

Popüler ödeme trendi tüketici borçlarını artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)