BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEn girişimci ve yenilikçi üniversite ODTÜ ----

En girişimci ve yenilikçi üniversite ODTÜ

En girişimci ve yenilikçi üniversite ODTÜ
04 Temmuz 2014 - 15:24 www.finansgundem.com

2014 yılında en girişimci ve yenilikçi üniversite, 83,09 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,TÜBİTAK'ta düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin en girişimci ve en yenilikçi ilk 50 üniversitesinin sıralandığı 2014 yılı TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksini açıkladı. Işık, Türkiye'nin 2014 yılında en girişimci ve yenilikçi üniversitesinin, 83.09 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) olduğunu bildirdi. 

Endeksin üniversitelerin eğitim kalitesini veya en iyi üniversiteyi belirlemediğine işaret eden Işık, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasını, böylece girişimcilik ekosisteminin gelişmesini hedeflediklerini kaydetti.

Önceki Bakan Nihat Ergün zamanında açıklanmaya başlanan endeksi çok önemsediklerini belirten Işık, "Bu endekste üniversitelerin başarısı, üniversiteler açısından da prestij haline geldi" diye konuştu.

Üniversitelerin kaliteli eğitim vermeleri ya da yüksek puanlarla öğrenci kabul etmelerinin tercih edilmeleri açısından tek başına yeterli olmadığını anlatan Işık, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik altyapılarının güçlü olmasının da bu anlamda önemli olduğunu belirtti.

Birinci ODTÜ

Geçen yıl 136 olan değerlendirmeye alınan üniversite sayısının bu yıl 144'e çıktığını anlatan Işık, bünyesinde 50'den az akademisyen bulunan üniversitelerin endekse dahil edilmediğini ifade etti. 6 aylık çalışmanın ardından sıralamanın belli olduğunu bildiren Işık, "Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi yine birincilik Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin. Üniversitemizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sıralamada ikinciliği yine Sabancı Üniversitesinin aldığını açıklayan Işık, geçen yıl 4. sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesinin bu yıl 3. sıraya yerleştiğini söyledi.

Puanların daha da yükselmesi dileğinde bulunan Işık, Anadolu'daki üniversitelerin de kendi yapılanmalarını "girişimci ve yenilikçi üniversite" anlayışına göre revize etmesi ve endekste daha üst sıralara yerleşmesi gerektiğini ifade etti.

Temel bilimlere TÜBİTAK desteği

Üniversite tercihlerinin bugün başladığını anımsatan Işık, en fazla üzerinde durdukları noktalardan bir tanesinin temel bilimlerin üniversite eğitimindeki rolü olduğunu dile getirdi. Işık, TÜBİTAK'ın ilk kez bu yıl temel bilimleri tercih eden ilk 5 bin öğrenciye ayda 2 bin lira ve 12 ay süreyle karşılıksız burs vereceğini anımsattı.

İkinci 5 bin öğrenci dilimi için bu tutarın bin lira olduğunu anlatan Işık, "Burada bir adım daha atıldı. Çift ana dal programında ana dallardan bir tanesini temel bilimlerden seçen öğrencilere ayda 750 lira burs vereceğiz. Örneğin tıp fakültesini tercih eden bir öğrenci, ikinci ana dal olarak biyolojiyi tercih ederse ayda 750 lira burs alacak" dedi.

İşte TÜBİTAK Endeksi'nde ilk 10'a giren üniversiteler

Sıra Üniversite Endeks puanı

1 Orta Doğu Teknik Üniversitesi 83.09

2 Sabancı Üniversitesi 81.44

3 Boğaziçi Üniversitesi 76.34

4 İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 74.96

5 Koç Üniversitesi 73.59

6 Özyeğin Üniversitesi 73.06

7 İstanbul Teknik Üniversitesi 72.42

8 TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 69.26

9 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 67.83

10 Selçuk Üniversitesi 59.58
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)