BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEn fazla sermaye çıkışı Türkiye'de!----

En fazla sermaye çıkışı Türkiye'de!

En fazla sermaye çıkışı Türkiye'de!
23 Şubat 2016 - 13:49 www.finansgundem.com

Fon Akışları Raporu'na göre, 2015'in son çeyreğinde gelişmekte olan piyasalara fon akışı azaldı

Yatırımcı İlişkileri Derneği'nden (TÜYİD) yapılan açıklamaya göre derneğin IPREO iş birliğiyle hazırladığı Fon Akışları Raporu yayımlandı.

Rapora göre, 2015'in son çeyreğinde bir önceki çeyrekte olduğu gibi gelişmekte olan piyasalara yabancı yatırımlarda azalma yaşandı.

Türkiye, Rusya, Polonya ve Macaristan piyasalarının karşılaştırıldığı raporda, söz konusu pazarlar içerisinde son çeyrekte 541 milyon dolar ile en fazla sermaye çıkışının Türkiye'de yaşandığı belirtildi.

Bu anlamda Türkiye'yi 242 milyon dolar ile Rusya takip ederken, yatırımcıların Macaristan'daki risk limitlerini 249 milyon dolar artırdığı kaydedildi.  Rapora göre, 2015'in son çeyreğinde değer odaklı yatırımcılar 472 milyon dolarlık satış yaptı.

Kayıpların Kuzey Amerikalı yatırımcıların yatırımlarındaki düşüşün sebep olduğu kaydedildi. Aynı dönemde en çok satış yapan fonlar ABD merkezli Lazard Asset Management, LLC (U.S.) ve Grantham Mayo Van Otterloo & Co. LLC olurken, bunları İngiltere menşeli Aberdeen Asset Managers ve LTD izledi.

Raporda Batı Avrupa merkezli yatırımcıların Asyalı yatırımcıların devam eden satışlarına rağmen Türkiye pazarına geri döndüğü dile getirildi. 

Rapora göre yatırım yapan fonların kaynağına bakıldığında elinde en fazla portföy tutanların başında Aberdeen Asset Managers ve Norges Bank Investment Management yer alırken; en fazla alım yapanlar arasında Aberdeen Asset Managers ve BlackRock Investment Management de ilk sıralarda geldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)