BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEn fazla konutu Ruslar satın aldı----

En fazla konutu Ruslar satın aldı

En fazla konutu Ruslar satın aldı
14 Haziran 2014 - 04:40 www.finansgundem.com

Çevre Bakanlığı verilerine göre yabancılar Türkiye'den ilk 5 ayda 12 543 taşınmaz satın aldı. En çok gayrimenkul alan Ruslardan sonra İngilizler

Bu yılın ilk 5 aylık döneminde 104 ülke vatandaşı Türkiye’den mülk edinirken, en çok gayrimenkul alanlar sırasıyla Rusya Federasyonu, Almanya ve İngiltere vatandaşları oldu. Ruslar, Türkiye’den 1.635 gayrimenkul edinirken, Almanlar 1.621, İngilizler ise 1.458 taşınmaz satın aldı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sadece yabancı uyrukluları baz alarak hazırladığı rapora göre, bu dönemde, 12 bin 485 yabancıya 2 bin 111 arsa ve 10 bin 432 konut olmak üzere 12 bin 543 gayrimenkulün satışı yapıldı.

Türkiye’den en çok gayrimenkul alanların başında Rus vatandaşları geldi. Ruslar 55 arsa, 1.580 konut olmak üzere toplam 1.635 gayrimenkulle ilk sırada yer aldı.
Rusları, Almanya, İngiltere ve Kuveyt vatandaşları izledi. İkinci sıradaki Almanlar 730 arsa ve 891 konutu mülk edinirken, İngilizler ise 179 arsa ve 1.279 konutu satın aldı.
Bu ülkeleri, 69 arsa ve 856 konutla Arap ülkelerinden Kuveyt takip etti.

Kentsel dönüşüm alanlarına ‘havadan tespit’ başlıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyılardaki Kaçak yapılaşmaları ve şehirlerdeki kaçak katları özel kameralara sahip uçaklarla takip edecek. Türkiye’nin kentsel gelişme alanlarının 3 boyutlu güncel verilerinin elde edileceği ‘Ortofoto Projesi’ sonunda, ülkenin bina envanteri de çıkarılacak.

Havadan görüntü alabilen özel kameralara sahip uçaklar, Türkiye’nin tüm il, ilçe ve büyük beldelerinde, bütün mühendislik çalışmalarına hassas veri sağlamak üzere havalanacak. Projeyle, Türkiye’nin 3 boyutlu verileri güncel olarak elde edilecek.

Maliyeti 50 milyon TL

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile gerçekleştirilen ‘Ortofoto Projesi’, kapsam, maliyet, zaman ve teknoloji bakımından Türkiye’de bir ilk, dünyada da sayılı projeler arasında olacak.

Proje alanının belirlenmesinde özellikle bakanlığın mekânsal veri tabanı tarandı. İlgili kurum ve belediyelerin görüşleri değerlendirildi. Çevre düzeni planları, kentsel alanlar, planlama alanları, büyükşehir belediye hizmet alanları, turizm alanları, orman ve su kaynakları ile havaalanı bölgeleri incelenerek proje alanları belirlendi.
Toplam maliyeti 50 milyon TL olacak proje, 2 yılda tamamlanacak.

Bina envanteri çıkarılacak

Projeyle imar planları için temel altlıklar oluşturulacak ve afet yönetiminin ihtiyaç duyduğu temel veriler hizmete sunulacak. Projeyle ayrıca kentlerin mahalle mahalle afet sigortalanma oranları görülebilecek. Afet sonrasında hak sahipleri, DASK tarafından hızlı bir şekilde belirlenecek, kıyılardaki kaçak yapılaşmalar takip edilebilecek, kentlerde binalarda kaçak katlar belirlenebilecek. Portal üzerinden parsel sorgulama, riskli yapı sorgulama, plan sorgulama gibi verilere vatandaş tarafından erişim sağlanabilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)