BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEn çok saldırı Türk bankalarına! ----

En çok saldırı Türk bankalarına!

En çok saldırı Türk bankalarına!
16 Şubat 2015 - 07:35 www.finansgundem.com

Trend Micro’nun 2014 raporuna göre Türkiye çevrimiçi bankacılık alanında Avrupa’da en çok saldırıya uğrayan ülke

Geçtiğimiz hafta Suriye Elektronik Ordusu adını veren hackerların devlete ait yazışmaları ele geçirilmesi ve çeşitli siber saldırılar gözleri bu konuda yapılan çalışmalara çevirdi. Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, olumlu adımlara rağmen koordineli çalışan bir sistemin olmadığını belirterek, “Siber savaşlar başlayacak, insan eğitelim, ordu kuralım, dediğimiz günler geldi” dedi.
 
“100 kişiyle olmaz”
 

Türkiye’nin siber savaşa karşı müdahaleyi yönetecek orkestra şefinin bulunması gerektiğini belirten Doç. Dr. Koltuksuz, “2012’de Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi, 2013’te Siber Olaylara Müdahale Ekibi oluşturuldu. Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi yürürlükte. Ancak bu iş Ankara’da 50-100 kişiyle olacak bir iş değil, ülke geneline yayılması gereken bir ekip işi. Eğitimli insanları bir araya getirmek, yeni uzmanlar eğitmek, bu işin kimin yürüteceğini belirlemek gerekiyor. Bu yüzden daha hazır değiliz” diye konuştu.
Doç. Dr. Koltuksuz, Arbor Networks’ün araştırmasına göre, 2014’te dünyada siber saldırılar yüzde 68 oranında hız keserken Türkiye’ye yönelik saldırıların yüzde 6 arttığını belirtti. Türkiye’ye en çok saldırı yapılan ülkeler ABD, Malezya, İsviçre ve Rusya. State of the Internet raporuna göre Türkiye en çok siber saldırı yapan 9. ülke. Doç. Dr. Koltuksuz Trend Micro’nun 2014 raporuna göre Türkiye’nin çevrimiçi bankacılık alanında Avrupa’da en çok saldırıya uğrayan ülke olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)