BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEn çok aşılanan ülke Seyşeller'de tehlike çanları çalıyor!----

En çok aşılanan ülke Seyşeller'de tehlike çanları çalıyor!

En çok aşılanan ülke Seyşeller'de tehlike çanları çalıyor!
11 Mayıs 2021 - 17:16 www.finansgundem.com

Nüfusunun yüzde 60'ından fazlası Kovid-19 aşısı olan ada ülkesi Seyşeller'de vaka sayılarının yeniden yükselmesi, kullanılan Çin üretimi aşılarının etkinliğine ilişkin soruları da gündeme getirdi.

Hint Okyanusu'nda bulunan ve 115 adadan oluşan 100 bin nüfuslu Seyşeller'de nüfusun yüzde 60'ından fazlası Kovid-19 aşısı oldu. Bu rakam dünyadaki en yüksek oran olarak göze çarparken, hızla ilerleyen aşılama kampanyası yeni korona virüs vakalarının görülmesini durduramadı.

Euronews'teki habere göre; Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada günlük vaka sayısının 300'e çıktığını ve başkent Victoria'da hastanelerin dolup taşması sebebiyle yeniden karantina kurallarının uygulanacağını açıkladı.

Ülkedeki toplam vaka sayısı 8000'i geçerken, son dönemde görülen günlük vaka sayıları nüfusa kıyaslandığı zaman ortaya çıkan oranın Hindistan'dan bile daha fazla olması yetkilileri endişelendiriyor.

SİNOPHARM VE ASTRAZENECA AŞILARI ETKİLİ OLMADI

Seyşeller'de aşı kampanyasına katılan kişilerin yüzde 60'ından fazlasına Çin üretimi Sinopharm aşısı yapılmıştı. Geri kalan yüzde 40'lık kesim için de Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği AstraZeneca aşısı kullanıldı. Her iki aşı da piyasaya çıktığı ilk günlerden itibaren etkinliği ve güvenilirliği bakımından tartışmaların hedefi olmuştu.

Öte yandan Seyşeller'de Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle birçok korona virüs hastasını evlerinde tedavi görmesi için geri gönderildiğini açıkladı. Hükümet şu anda yeni Kovid-19 vakaları için geçici tedavi merkezleri kuruyor.

DSÖ'den acil kullanım onayı! İlk kez bir Çin aşısı sınıfı geçti

 

Avrupa'dan Çin aşısıyla ilgili karar yeni karar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)