BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEn çok aşı yapılan ülkede Delta varyantı paniği----

En çok aşı yapılan ülkede Delta varyantı paniği

En çok aşı yapılan ülkede Delta varyantı paniği
05 Temmuz 2021 - 13:30 www.finansgundem.com

Korona virüsü salgınına karşı mücadelede aşılama sürecine çok hızlı başlayan İsrail'de Delta varyantı kabusu sürüyor. Sağlık Bakanlığı, "Yeni vakaların yüzde 51'i aşı olanlar" açıklamasını yaptı.

Resmi verilere göre 10 milyondan fazla doz korona virüsü aşısı uygulayan 9 milyon nüfusa sahip İsrail’de Delta varyantı kabusu artıyor. İlk olarak Nisan ayında tespit edilen Delta varyantının hızla yayıldığı bir dönemde bugün Sağlık Bakanlığı güncel verileri kamuoyu ile paylaştı.

Sağlık Bakanlığı, son 3 ay içerisinde en yüksek günlük corona virüsü vakasının tespit edildiğini açıkladı. Pazar günü 343 insanda korona virüsü tespit edildiğini açıklayan İsrail Sağlık Bakanlığı, yeni vakaların büyük kısmının Delta varyantı olduğunu duyurdu.

AŞI OLMALARINA RAĞMEN BULAŞTI

Yapılan açıklamada, “Yeni tespit edilen korona virüsü vakalarının yarısından fazlası (yüzde 51) korona virüsü aşısı oldu. Tespit edilen vakaların sadece 15’i ülke dışından gelen gezginlerdi. Vakaların üçte biri 11 yaşın altındaki çocuklar ve yüzde 13’ü 12-18 yaş arasındaki çocuklar” ifadesi kullanıldı.

Yapılan gen testlerinde, doğrulanmış korona virüsü vakalarının yüzde 90’ının Delta varyantı olduğu belirtilirken, “Üç hafta önce Delta varyantı, toplam vakaların yüzde 60’ına denk geliyordu. Ülkedeki Delta varyantı, daha önce ülke genelinde baskın olan ve ilk olarak Birleşik Krallık’ta bulunan mutasyonu geride bıraktı” dedi.

Delta varyantı kaç dakikada bulaşıyor?

 

Havacılık sektöründe delta paniği

 

Fransa'da delta uyarısı: 4. dalga ihtimali var!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)