BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEn beğendiği banka hissesi----

En beğendiği banka hissesi

En beğendiği banka hissesi
12 Mart 2013 - 10:20 www.finansgundem.com

Bankacılık sektöründe verilen cezaların ardından HSBC yayınladığı raporda banka hisselerini değerlendirdi...

Bankacılık sektörü hisseleri sert bir yükseliş ve ardından yaşanan düzeltme sonrasında yeni değerleme seviyelerini (2013 PD/DD 1.30x-1.55x) sağlamlaştırmış oldu. HSBC 2013 FK ve PD/DD çarpanları olarak 10x ve 1.35x ile ve %14.4 sermaye verimi ile işlem görmekte olan Türk bankalarının değerlemelerinin benzerlerine göre de adil seviyelerde olduğunu düşünüyor. HSBC, çok ciddi temel katalizörler ortaya çıkmadığı sürece bu değerleme seviyelerini Türk bankaları için yeni norm olarak değerlendiriyor, önümüzdeki dönemde bankacılık sektörünün bu değerleme civarında işlem görmesini bekliyor. Bankalar için ortalama potansiyel getiri beklentisi %16 seviyesinde bulunmakta (Halkbank hariç tutulduğunda %13). HSBC 2013 yılında altı büyük banka için %7 seviyesinde net kar büyümesi öngörürken, bu raporda 2013 net kar büyümesi tahminini ortalamada %2 seviyesinde azaltıyor; 2013 yılında sektör net faiz marjında 13 baz puan azalış beklerken, risk sermayesinde yatay bir seyir öngörmekte. Piyasa beklentisine kıyasla HSBC’nin net kar beklentileri İş Bankası için %3 daha yüksek, Vakıfbank için beklentiye paralel, Yapı Kredi için beklentinin %7, Garanti için %5, Halkbank için %2 ve Akbank için %1 altında bulunmaktadır. Bankalar için halihazırda en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan Merkez Bankası para politikası hakkında, HSBC munzam karşılıklar yolu ile alınacak olası sıkılaştırıcı tedbirlerin rezerv opsiyon mekanizması ve daha düşük TL faizler nedeni ile 2010-11 dönemindeki kadar etkili olabileceğini düşünmüyor. 2013 yılı kredi büyümesinin %15 seviyesine düşürülmesi için, HSBC ekonomistleri Merkez Bankası'nın munzam karşılıkları daha sert yükseltmesi gerekebileceğini ya da rezerv opsiyonunun düşürülmesi gerektiğini düşünüyorlar. Ancak, %15-20 seviyesinde gerçekleşecek bir toplam kredi büyümesi kredi kompozisyonuna bağlı olarak Merkez Bankası hedefinin çok da dışında kalmayabilir. Dolayısıyla, Merkez Bankası sert parasal tedbirler almayabilir ve gerektiğinde BDDK 2011 yılında yaptığı gibi sıkılaştırıcı tedbirler alabilir. Araştırma kapsamındaki hisselerden Halkbank, HSBC’nin en beğendiği banka hissesi olma özelliğini sürdürüyor (Hedef Fiyat: 24.5TL). HSBC bu raporda İş Bankası (HF: 7.3TL) için tavsiyesini “Endeksin Üzerinde Getiri”den “Endekse Paralel Getiri”ye indirirken, Akbank (HF: 10.8TL) için “Endeksin Üzerinde Getiri” ve Garanti Bankası (HF:10.3TL), Vakıfbank (HF: 6.3TL) ve Yapı Kredi Bankası (HF:5.8TL) için ise “Endekse Paralel Getiri” tavsiyelerini sürdürüyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali12 Mart 2013 10:33

    Keşke Asya Bank tekstil bank albaraka bunlarda kartel oluşturup ceza yeselerdi. Bakın ceza yiyenleri öncesi ve sonrasında getirileri süper diğ yerlerde alçak sürünme yapıyor.