BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEmsal karar: Banka o parayı geri ödeyecek----

Emsal karar: Banka o parayı geri ödeyecek

Emsal karar: Banka o parayı geri ödeyecek
12 Mart 2019 - 20:56 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş'ta bir tüketicinin başvurusunu değerlendiren Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyeti, bankanın dosya masrafı üzerinden aldığı faiz tutarının, tüketiciye iadesini kararlaştırdı.

Kahramanmaraş'ın Merkez Onikişubat ilçesinde ev almak için bankadan kredi çeken A.C,  bir süre sonra kredinin dosya masrafının kendisine iade edilmesini talep etti.

Avukatı Duran Karademir ile kredi evrakını inceleyen A.C, iade edilen  dosya masrafından 10 yıllık faiz tutarı alındığını farketti.

A.C. avukatı aracılığıyla kredi masrafının faizinin de iadesi için  Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat etti.

Şikayet üzerine toplanan heyet, alınan faizin tüketiciye iadesine  karar verdi. Bunun üzerine dosya masrafının faizi A.C'ye ödendi.

Karademir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı bankaların,  müvekkilinin yanı sıra diğer tüketicilerden de yasal olmayan dosya masrafı  kestiğini belirtti.

Başvuru üzerine çıkan karara bankanın da itiraz etmediğini ve tüketici  hakem heyeti kararını icraya koyduklarını dile getiren Karademir, şunları  kaydetti:

"Banka burada yapmış olduğu birçok haksız kesintilerin yanında  ödemediği ya da kullandırmadığı bir paraya faiz yansıtarak tekrar almış oluyor.  Kredi kullanan tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren önemli bir konu olduğu için biz  bu işin sonuna kadar gideceğiz. Krediler büyük olunca bu durum gözden kaçabiliyor  ama biz bunu tespit ettik. Hakem heyetine başvurduk. Sonuç da lehimize oldu.  Banka da itiraz etmedi. Son 10 yılda kullanılan bütün kredi işlemlerinde bu durum  geçerlidir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)