BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporEmre ve Volkan'a suç duyurusu----

Emre ve Volkan'a suç duyurusu

Emre ve Volkan'a suç duyurusu
01 Mart 2013 - 16:08 www.finansgundem.com

Kasımpaşa kulübü geçen hafta oynana Fenerbahçe maçından sonra takım kaptanları hakkında suç duyurusunda bulundu

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kasımpaşa, ligin 23. haftasında oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında, Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu ve kaleci Volkan Demirel'in, Kasımpaşalı futbolculara ve yönetime hakaret ettiği gerekçesiyle, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca, suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
Lacivert-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Futbolda saha içinde ve saha dışında, spor ahlakına ve Fair-play ilkelerine dayanan bir sporculuk anlayışını temel ilkesi olarak kabul etmiş olan Kasımpaşa olarak, bir süreden beri kulübümüze yönelik gerçekleştirilen 'sistemli ve planlı' haksızlıkları spor kamuoyuna duyurmayı gerekli ve yararlı görmekteyiz. Şöyle ki:
23 Eylül 2012 tarihinde oynanan Sivasspor-Kasımpaşa maçındaki hakem haksızlığı:
Hakem Çağatay Şahan tarafından yönetilen, Sivasspor-Kasımpaşa maçının 45. dakikasında Sivassporlu oyuncunun ceza sahasında topu elle kestiği görülmeyerek maça devam edilmiş, top ikinci kez yine elle kesildiği halde oyun durdurulmamış ve sonuçta kurallara aykırı bu akın Kasımpaşa kalesinde gol ile sonuçlanmıştır.
22 Aralık 2012 tarihinde oynanan Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediye Maçındaki hakem skandalı:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde maaşlı memur olarak çalışan Volkan Bayarslan tarafından yönetilen, Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediye maçında, Belediyesporlu futbolcunun, topa müdahale eden Kasımpaşalı oyuncunun kafasına kadar ayağını kaldırması hiçe sayılarak, Kasımpaşa aleyhine penaltı vuruşu verilmiştir.
24 Şubat 2013 tarihinde oynanan Kasımpaşa-Fenerbahçe maçındaki hakem haksızlığı:
Son olarak Kasımpaşa-Fenerbahçe maçında, sarı kartla oyuna devam eden Fenerbahçeli oyuncu Kuyt'ın dirseğiyle futbolcumuz Viudez'in dişlerini ve burnunu kırmasına rağmen kendisine faul verilmediği gibi, Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu'nun futbolcumuz yerdeyken topa vurup saha dışına atarak yaptığı hareket de göz ardı edilmiştir. Ayrıca, Fenerbahçeli oyuncuların futbolcularımıza, teknik direktörümüze, Kulüp temsilcimize ve yedek oyuncularımıza açıkça küfrettikleri görmezden gelinmiş. Buna karşılık maç sonrasında TV röportajında söyledikleri gerekçe gösterilerek bir futbolcumuz 1 maç oynamama ve 10.000 TL para cezasıyla cezalandırılmıştır.
Yukarıda somut örneklerini verdiğimiz uygulamaların da ortaya koyduğu üzere, Kulübümüz gerek saha içinde ve gerek saha dışında haksızlıklar silsilesine maruz bırakılmaktadır. Bu haksızlıklara karşı Türkiye Futbol Federasyonu, Tahkim Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu'nun hiç bir duyarlılık göstermemesi karşısında, bu haksızlıklar zincirinin tesadüfi olarak değil, Kulübümüze karşı sistemli ve planlı bir engelleme ve zarar verme iradesinin sonucunda gerçekleştiği ortaya çıkmaktadır. Belirtilen bu haksızlıklara karşı Kasımpaşa A.Ş. olarak kamuoyuna ve ilgili kurumlara duyurmak isteriz ki; Kasımpaşa gerek saha içinde ve gerekse saha dışında spor ahlakı ve Fair-play ruhu içinde mücadelesini her türlü engellemeye rağmen yılmadan sürdürecektir. Bu doğrultuda alın teriyle yürüttüğü spor mücadelesinde, hak ve hukukuna yönelik saldırılara ve bu saldırıların sorumlularına karşı, gerek Spor Hukuku ve gerekse genel hukuk ilkelerinin uygun gördüğü her türlü platformda hak ve hukuk mücadelesi yürütecektir. Bunun ilk örneği olarak, 24 Şubat 2013 tarihinde oynanan Kasımpaşa-Fenerbahçe maçı sonrasında sporcularımıza ve yöneticilerimize karşı hakaret ve tehdit içeren fiillerinden dolayı Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu ve kaleci Volkan Demirel hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca suç duyurusunda bulunulmuştur. Sahalara suç bulaştırmak isteyenlere karşı hukukun üstünlüğü ilkesine inanan Kasımpaşa A.Ş. olarak bu yöndeki kararlılığımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)