BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporEmre Belözoğlu'na hapis şoku!----

Emre Belözoğlu'na hapis şoku!

Emre Belözoğlu'na hapis şoku!
11 Eylül 2013 - 17:19 www.finansgundem.com

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Spor Kulübünde Sportif Direktör olarak görev yapan Oğuz Erkan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.
“GELECEK CELSE GELİRSE ZORLA GETİRME ÇIKARMAYALIM"
Anadolu Adalet Sarayı 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Emre Belözoğlu rahatsızlığı nedeniyle sağlık raporu vererek mazeret bildirdi ve duruşmaya katılmadı. Duruşmada, müşteki Kasımpaşa Spor Kulübünde Sportif Direktör olarak görev yapan Oğuz Erkan ve taraf avukatları hazır bulundu. Belözoğlu’nun duruşmaya gelmemesi üzerine Hakim Dilek Şen, “Bir sonraki celseye gelecek değil mi? Zorla getirme çıkarmayalım" dedi. Bunun üzerine Belözoğlu’nun avukatları bir sonraki celse kendisini duruşmada hazır edeceklerini belirtti.
“GÖZÜMÜN İÇİNE BAKARAK KÜFRETTİ"
Duruşmada söz alan müşteki Oğuz Erkan, Belözoğlu’ndan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini ifade ederek, “Oyun esnasında gözümün içine bakarak daha önce de şikayet belirttiğim gibi ağzıma alamayacağım şekilde şahsıma hakaret etmiştir. Kasımpaşa Spor Teknik Direktörü Şota Arveladze ve Kasımpaşa Spor Kulübü futbolcularından İlker Avcıbay’ın tanık olarak dinlenilmesini istiyorum “ dedi. Belözoğlu’nun avukatı Mahir Işıkay, müşteki Oğuz Erkan’a yönelik, “Erkan ile Belözoğlu’nun iddia edilen küfür olayında aralarındaki mesafe 15 metre olduğu iddia ediliyor. Biz ölçtürdük 35 metre çıktı. 5 metre gibi kısa bir mesafe olsaydı, küfür direk şahsına edilmiş denilebilirdi. Bu durumda söz konusu küfrün şahsına edildiğini nasıl algıladı" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Belözoğlu ile aralarındaki mesafenin 15-20 metre olduğunu iddia eden Oğuz, “4. Hakeme doğru gidiyordum. Kulübede ise ben, benim haricimde 7 oyuncu, hocalar ve sağlık ekibi vardı. Kulübede herkes oturmak zorunda değil. Pozisyon gereği itirazda bulunmak için orta saha çizgisi ve Emre’ye 15-20 metre mesafeye kadar yaklaştım. Göz göze geldik, gözümün içine bakarak küfretti. Kendisiyle öncesinde bir husumetim yoktur" diye konuştu.
“MAÇIN BAŞINDAN SONUNA KADAR AGRESİFTİ"
Söz konusu olaya ilişkin duruşmada tanık olarak dinlenilen Kasımpaşa Spor Kulübü kaleci antrenörü İbrahim Yılmaz, “Maç esnasında Oğuz Beyle beraber kulübedeydim. Maç başladığından beri golü de erken bulduğumuz için sanığın tahrikleriyle karşılaştık. Devre arasında da bizim oyuncumuz Yalçın’a ‘Yatıyorsunuz kalkmıyorsunuz. Şampiyon mu olacaksınız’ şeklinde hakaretler etti. Kendilerini ben ayırdım. Olay sırasında da Emre aşırı agresiflik göstererek kulübeye karşı el hareketleriyle beraber sövmeye başladı, maç sonuna kadar devam etti" dedi.
Kasımpaşa Sporlu Taba ve Fenerbahçeli Kuyt’un maç esnasında bir pozisyon sonucu yerde kaldığını belirten Yılmaz, “Hakem faulü bizim lehimize verdi. Emre de buna sinirlenip topu dışarı attı. Bu yaptığı kırmızı kartlık bir durumdur. Bunun üzerine itiraz amaçlı kulübeden 4. Hakeme doğru yürüdük ve bu sırada Emre el kol hareketleriyle bize küfrettiö şeklinde konuştu. Belözoğlu’nun kendilerine hakeret ettiğini iddia eden Yılmaz’ın ifadesine karşılık avukat Mahir Işıkay ise, “Neden hakareti siz kendi üzerinize alınmadınız, Oğuz Bey alındı. Sonuçta 4-5 kişi hakemin yanına gidiyormuşsunuz" dedi.
Oğuz Erkan’ın yönetici ve idareci olduğu gerekçesiyle şikayet ettiğini belirten Yılmaz, Belözoğlu’nu şikayet etme gereği duymadığını ifade etti. Yılmaz, söz konusu hakaretin kulübeden önde çıkan ve idareci olması nedeniyle Oğuz Erkan’a yapıldığını da kaydetti.
BELÖZOĞLU GELECEK CELSE İFADE VERECEK
Mahkeme, Kasımpaşa Spor Teknik Direktörü Şota Arveladze ve Kasımpaşa Spor Kulübü futbolcularından İlker Avcıbay’ın gelecek celse tanık sıfatıyla dinlenilmesine, ifadesi alınamayan Emre Belözoğlu’nun ise bir sonraki celse duruşmada hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçtiğimiz Haziran ayında hazırladığı iddianamede, Belözoğlu’nun Kasımpaşa Spor Klübü’nde Sportif Direktör olarak görev yapan Oğuz Erkan’a, geçtiğimiz Şubat ayında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa Spor futbol müsabakasında Emre Belözoğlu’nun küfür ettiği belirtildi. Belözoğlu’nun ise savcılıkça alınan ifadesinde, maç esnasında topu sürdüğü sırada hakemin bir anda düdük çalarak oyunu durdurduğunu, daha önceden de Kasımpaşalıların gereksiz yere yerde yattıkları ve maçı ağırlaştırdıklarını bildiği için bir anda sinirlendiğini ve topu ileriye doğru vurduğunu, kendi kendine söylendiğini, ağzından küfür kelimesinin çıkmış olabileceğini fakat bu küfürün hiçbir şekilde rakip takımın herhangi bir futbolcusuna yada yöneticisine yönelik olmadığını belirtti. Savcılık olaya ilişkin tanık beyanları ve dosya kapsamını dikkate alarak atılı suçu işlediğini belirttiği Belözoğlu hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Bahsi geçen olayla ilgili geçtiğimiz Mart ayında Belözoğlu, avukatıyla beraber Anadolu Adalet Sarayı’na gelerek konuya ilişkin ifade vermişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)