BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmre Alkin’den erken baskın seçim sinyali----

Emre Alkin’den erken baskın seçim sinyali

Emre Alkin’den erken baskın seçim sinyali
21 Ocak 2016 - 14:58 www.finansgundem.com

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin TSPB’nin ‘Ekonomi Söyleşileri’nde görüşlerini paylaştı, yeni bir 'sandık' sinyali verdi.

KAYHAN ÖZTÜRK - FINANSGUNDEM.COM
 
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Ekonomi Söyleşileri’nin ilkini “Yeni Dünya, Yeni Paradigmalar” başlığıyla dün akşam gerçekleştirdi. TSPB’nin Levent’teki merkezinde yapılan  etkinliğin ilkinde Prof. Dr. Emre Alkin “2106 Beklentileri /  Dünya Nereye Gidiyor” başlıklı bir sunum yaptı. Konuşmasında Sultanahmet bombasının üzüntüsünü paylaşan Prof. Dr. Alkin, 21. Yüzyılın savaş ve gerginlik yüzyılı olacağını ifade etti. İşsizlikten Orta Vadeli Program’a görüşlerini anlatan Alkin, bundan böyle şirketlerin artık acayip karları unutması gerektiğini söyledi. Merkez Bankası’nın izlediği politikaları ise sert tonda eleştiren usta ekonomist, “Yönetimine güvenmiyorum” dedi. Prof. Dr. Emre Alkin’in konuklara verdiği en önemli mesaj ise yeni bir sandık sinyaliydi. Alkin, yeni anayasa ve Başkanlık çerçevesinde Türkiye’nin bir ‘erken baskın seçim’e gideceğini düşündüğünü belirtti.  
 
“Ekonomi Söyleşileri’nde Prof. Dr. Emre Alkin’in sunumundan önemli satır başları şöyle:
 
BU YÜZYIL SAVAŞLAR VE GERGİNLİKLE GEÇECEK
*Sultanahmet’te patlayan bomba hepimizi üzdü. 21 yy da bir önceki yy göre daha fazla savaş ve gerginlik olacak. Kötü haber bu. İyi haber ise şu: Bunların hiçbirisinin etkisi 20. yy daki savaşlar gibi olmayacak. Yani 20. yy daki gibi dünyanın büyük bir kısmını içine alan 1. Ve 2. Dünya savaşları gibi savaşlar olmayacak artık. 21. yy da daha çok bölgesel, küçük ama sürekli çatışmalar olacak.
 
ŞİRKETLER ACAYİP KARLARI UNUTSUN
*Eskiden şirketler acayip kar ediyordu. Artık etmeyeceksin. Düşük karlarla yaşama savaşı vereceksin.
 
GELECEKTE NE YAPILACAĞININ YANITI YOK
*Başbakan Davutoğlu geleceğe ilişkin yapacaklarını anlatırken “Eskiden ne güzel işler yaptık” diye anlatıyor. Gelecekte ne yapacağının cevabını vermiyor. 2000’li yıllarda Türkiye şöyle yapacak, böyle yapacak dendiğinde haber oluyordu. Eskiden Başbakan konuşunca yabancı haber ajanslarının, gazetelerinin birinci haberi oluyordu. Şimdi olmuyor.
 
İŞŞİZLİK ORANI SANILDIĞI GİBİ DEĞİL
*İşsizlik oranı doğru değil ama sanıldığı gibi daha yüksek değil, daha düşük. Çok kayıt dışı çalışan var. TUİK kayıt dışını da dahil ediyoruz diyor ama dahil ettiği falan yok.
 
TEK HEDEF VERGİ GELİRİ
*Orta vadeli planın tutacak tek hedefi vergi gelirleri… Hatta enflasyon yükselirse bu hedef daha rahat tutar.
 
MB YÖNETİCİLERİNE GÜVENMİYORUM
*Türkiye’de yaşanan krizlerin altında Merkez Bankası’nın yönetim zaafiyetinin olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası’nın yöneticilerine güvenim yok. Çünkü 3 kez patlattılar.
 
FERRARİ’YE BENZİYOR
*Türkiye Sermaye Piyasaları “toprak yolda park eden Ferrari’ye” benziyor.
 
TÜRKİYE’DEN SONRA GELENLER DANDİK
*Türkiye 2030 yılında da G20 içinde olmaya devam edecek çünkü, bizden sonra gelen ülkeler dandik.
 
ERKEN BASKIN SEÇİME GİDİLEBİLİR

Gecede, Türkiye’nin bir erken baskın seçime gideceğini düşündüğünü de söyleyen Prof. Dr. Emre Alkin, bunu da başkanlık ve yeni anayasa konusunda muhalefet ile iktidarın asgari bir uzlaşma zemini yakalayamamasına bağladı.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kardeşine sorun22 Ocak 2016 00:34

    Bir de kardeşine sorun bakalım öyle bir sinyal var mı? Ne de olsa o da hoca!

  • exper21 Ocak 2016 18:58

    Erken seçim yapsınlar, Vatandaş bu ortamın hesabını sorabilsin, şunları sandığa gömsün.

  • varol21 Ocak 2016 17:16

    Hadi HAYIRLISI endeks 60000 civari.............

  • CUMHUR21 Ocak 2016 16:30

    cumhurbaşkanı, anayasa da uzlaşma çıkmaması için elinden geleni yapacak, dönüp halk a bakın parlamenter sistem çalışmıyor diyerek başkanlığın önünü açmaya çalışacak...

  • SEÇMEN21 Ocak 2016 16:23

    Sn ALKİN e katılıyorum, 7 HAZİRAN sonrası koalisyon görüşmelerinin neden, uzlaşmazlıkla sonuçlandığını hatırlarsanız neden erken seçim olacağını daha iyi anlarsınız, şimdi ise sözed bir anayasa görüşmeleri trafiği yaşanacak ve erdoğan ın isteğiyle başkanlıkta ısrar edilecek ve malesef uzlaşılamayacak, erdoğan meydanlara çıkıp, bakın burda da uzlaşamadılar diyecek ve sandığı gösterecek... taktik bu...