BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporEmre Alkin, spor kulüplerin yaşadığı ekonomik krizi değerlendirdi----

Emre Alkin, spor kulüplerin yaşadığı ekonomik krizi değerlendirdi

Emre Alkin, spor kulüplerin yaşadığı ekonomik krizi değerlendirdi
10 Ekim 2019 - 15:59 www.finansgundem.com

Futbol Federasyonu eski Genel Sekreteri Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye’de büyükler dahil kulüplerin yaşadığı ekonomik krizi değerlendirdi

Prof.Dr. Emre Alkin yaptığı değerlendirmede, “Türk futbolu Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu’na aykırı şekilde yönetilmemeli. Futbol A.Ş’ler basiretli bir tüccarlıkla değil holigan gibi yönetiyor. Yöneticilik tarzı değişmezse mali kriz 2 yıl sonra futbola geri döner” dedi.

Altınbaş Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Futbol Federasyonu eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, futbol kulüplerinin bankalarla imzaladığı kredi yapılandırma anlaşmalarının akıllı yöneticiler için köprüden önceki son çıkış olduğunu belirterek, zihniyet değişimi yaşanmazsa futbol kulüplerinin iki yıl sonra yeniden mali krize düşüleceğini vurguladı. 

“SORUN TERBİYE VE ETİK EKSİKLİĞİ”

Futbol kulüpleri anonim şirketlere dönüştükten sonra da dernek gibi yönetilmeye devam ettiğini belirten Prof. Dr. Emre Alkin, “Yönetim kurulları, dernek yöneticileriyle birlikte toplantı yapıp ortak kararlar alıyor. Bu durum Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu’na aykırı” diye konuştu. Bir anonim şirketin yönetiminde görev almayan kişilerin yönetim kurulu toplantılarına katılmalarının çok sakıncalı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Emre Alkin, mevzuatın bu konuda çok net olduğunu, sorunun terbiye, etik eksikliği olduğunu vurguladı.

Yöneticilerin bu anonim şirketleri basiretli bir tüccar gibi yönetmek bir yana, bir taraftar gibi bile yönetmediğini ve adeta bir holigan gibi hareket ettiğini belirten Prof. Dr. Alkin, “Şu anda Türk futboluna yön verenler takımına olan sevgisiyle değil rakip camiaya nefretle yaklaşan yöneticiler. Bu durum Futbol Federasyonu’na kadar sızmış durumda. Kimsede objektiflik kalmadı. Birçok yönetici takımı için değil kendi kişisel hırsları, ve bir şeyler kanıtlama motivasyonuyla hareket ediyor. Böyle bir zihniyetten ekonomik fayda çıkmasını beklemek mümkün değil” diye konuştu. Prof. Dr. Alkin, “Ekonomik fayda, soğukkanlı, herkese eşit mesafede olan, sevgiyle bilgiyi herkese eşit şekilde dağıtabilme kapasitesine sahip insanların başarabileceği bir şeydir” diye konuştu. 

“ORTADA BAŞARI YOK”

Kulüpler açısından ortada futbol adına herhangi bir başarının bulunmadığını belirten Altınbaş Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Futbol Federasyonu eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, zihniyet değişimini camiaların yapması gerektiğini söyledi. Camiaların öfkeden, nefretten beslenen kişileri yönetici olarak seçmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Alkin, kredi yapılandırmalarının faydalarının ancak bundan sonra alınabileceğini ifade etti. 

“KANUNLA DEĞİL HOLİGANİZMLE YÖNETİLİYOR”

Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre yönetilmesi gereken kulüplerin bunun yerine holiganizmle yönetildiğini vurgulayan Prof. Dr. Emre Alkin, “Başkanlar bir numaralı görevlerinin takımı şampiyon yapmak olmadığını hatırlamalı. Şampiyonluk kimse için garanti değil. Şampiyonluk için yola çıkan 18 takım var. Kulüpler garanti olmayan bir hedef için garanti harcamalar yapıyorlar. Sportif başarı gelmediğinde hesap bile vermiyorlar” diye konuştu.

Türk iş insanlarının ekonomiyi getirdiği noktanın futboldan farklı olmadığını belirten Prof. Dr. Emre Alkin,”İnovasyon yerine kitlelere sürekli mal satan, kendi malına mecbur eden bir holdingcilikten türeyen bir futbol anlayışıyla karşı karşıyayız. ‘Taraftar nasıl olsa alıyor’ diye düşünen yöneticiler kötü performans gösterdikleri halde hamasetle yerlerini koruyabiliyorlar” değerlendirmesini yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)