BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmniyet binalarına roketli saldırı----

Emniyet binalarına roketli saldırı

Emniyet binalarına roketli saldırı
20 Eylül 2013 - 22:45 www.finansgundem.com

Ankara Dikmen'de Emniyet Müdürlüğü binalarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce roketli saldırı düzenlendi

Emniyet’in kalbinin bulunduğu Dikmen’de, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ek hizmet binasında bulunan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile hemen karşısında bulunan Polisevi’ne roketli saldırı düzenlendi. İlk bilgilere göre, dün akşam saat 22.30 sıralarında iki binayı da gören Yukarı Ayrancı ile Dikmen’i birbirine bağlayan Mesnevi Sokak’a gelen iki saldırgan, yolun ortasından iki binaya roketatarla saldırı gerçekleştirdi. Ek hizmet binasının Bilgi İşlem Dairesi kısmına isabet eden roket, duvarda yine soba borusu büyüklüğünde delik açılmasına neden oldu.
Büyük bir şans eseri ölen ve yaralananın olmadığı saldırının ardından iki kişinin Dikmen Vadisi yönüne doğru kaçtığı görüldü.
İlk bilgilere göre, Yukarı Ayrancı ile Dikmen’i birbirine bağlayan ve hem Polisevi’ni hem de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ek hizmet binasını yandan gören Mesnevi Sokak’a gelen iki kişi, buradaki reklam panolarının olduğu noktadar, roketatarla iki binayı hedef aldı. Polisevi’nin restoran bölümü ile otel bölümü arasındaki katın beton bölümüne isabet eden roket, binada soba borusu büyüklüğünde delik açılmasına neden oldu.
Saldırganlar, Polisevi’yle Emniyet Genel Müdürlüğü kampusu içerisinde bulunan, caddeye en yakın taraftaki ek hizmet binasına da roketli saldırı düzenledi. Ek hizmet binasının Bilgi İşlem Dairesi kısmına isabet eden roket, duvarda yine soba borusu büyüklüğünde delik açılmasına neden oldu.
Her iki binada hafif çaplı hasar meydana geldi ancak roketin duvarı delmesine karşılık binaların içine girmemesi daha büyük bir hasarı engelledi. Saldırganların Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik üçüncü roketi de ateşledi ancak bu roket binaya isabet etmedi, patlamamış halde bulundu. Polis, patlamamış mühimmatı burada yaptığı parmak izi ve benzeri incelemelerden sonra imha etti.
 Saldırıların Polisevi gibi düğün organizasyonlarının yapıldığı, otel bölümünün de bulunduğu binayı hedef almasına rağmen ölen ve yaralananın bulunmaması büyük şans olarak nitelendi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve  Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile incelemelerde bulundu. Güler, Dikmen’deki polisevinin duvarına iki roketatar mermisi isabet ettiğini, olayda ölü ya da yaralı olmadığını, saldırının gerçekleştirildiği yerde bir roketatar ile patlamamış bir mühimmat ve yasadışı örgüte ait bez parçası bulunduğunu bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)