BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlakta geriye dönük vergiye vize----

Emlakta geriye dönük vergiye vize

Emlakta geriye dönük vergiye vize
21 Aralık 2017 - 08:30 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi, Emlak Vergisi'nin zamanaşımı maddesini hukuka uygun buldu.

1995 yılında aldığı gayrimenkulü için 2014 yılında geriye doğru 19 yıllık emlak vergisi borcu ve gecikme cezası çıkarılan bir vatandaş tarafından dava açıldı.

Davacı Vergi Usul Kanunu uyarınca vergide zamanaşımı süresinin 5 yıl olduğunu, buna rağmen Emlak Vergisi Kanunu’nun 40. maddesine dayanılarak 19 yıl öncesi için kendisine borç çıkarılmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu savundu. Ankara Bölge İdare Mahkemesi itirazı haklı bularak söz konusu maddenin iptali için AYM’ye başvuruda bulundu. 

AYM HUKUKA UYGUN BULDU

Anayasa Mahkemesi (AYM) itiraz konusu maddenin, yasal zorunluluğa rağmen emlak vergisi bildirimi yapılmayan bina ve araziler yönünden zamanaşımı süresinin başlangıcını, bildirimin yapılmadığını “idarenin öğrendiği” tarih olarak kabul etmek suretiyle mükellefleri bildirim yapmaya zorlamayı amaçladığını belirtti. AYM kararında, 5 yıllık zamanaşımı süresinin, vergi dairesinin vergi ödenmediğini “öğrendiği” andan başlamasının Anayasa’ya ve hukuk devleti ilkesine aykırı olmadığı belirtildi. (Ahmet Kıvanç/Habertürk)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)