BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlakta balon riski var mı?----

Emlakta balon riski var mı?

Emlakta balon riski var mı?
10 Haziran 2014 - 09:55 www.finansgundem.com

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, emlakta balon tartışmalarına yönelik olarak önemli açıklamalarda bulundu

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, emlakta balon tartışmalarına yönelik olarak önemli açıklamalarda bulunurken, “Türkiye'de halen 30 bin adet konutun inşaatı devam ederken, 20 bini satılmış durumda. Yeni konut Projelerinde yüzde 30 ile 70 oranında bir ön satış oluyor. Bu rakamlarla nasıl balon olur?” ifadelerini kullandı.

IMF Başkanı Christine Lagarde tarafından geçtiğimiz haftalarda İsviçre ile İsrail ile birlikte Türkiye’yide konut ücretlerine yönelik uyarılarda bulunması sonrsında, sektörde yine balon tartışmaları ortaya atılması gündeme geldi. Sektör temsilcileri ise, sektörün genelinde balon olmadığını vurgularlarken, arzın yoğun olduğu bazı bölgelerde sıkıntıların olduğunu ifade ederlerken, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan da bu idoğrultuda önemli açıklamalar geldi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada "emlakta balon" söylemlerine değindi. Murat Kurum inşaat sektörünün ekonominin beşte birini taşıdığını belirtirken, “Emlak Konut GYO tarafından şu anda 30 bin adet konutluk inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir ve bu konutların toplamda  20 bin adeti ise satılmış durumda. İnşaatları halen devam eden bu projelerde ise henüz çalışmalar yüzde 20 düzeyinde devam etmekte. Projelerdeki inşaatlar ise büyük bir hızla devam etmektedir. Yeni konut Projelerinde ise daha satışa çıkmadan yüzde 30 ile 70 oranında ön satış gerçekleştiriliyor. Bu rakamlarla nasıl balon, arz fazlası olur? İnşaat sektöründe risk görmüyorum. Sektörün ülke ekonomisi için ehemmiyeti oldukça büyük. Sektörde bir takım bölgelerde arz fazlası olabilir fakat bizim projelerde mesele yok. Hükümet, bankalar ve biz zati gerektiğinde tedbirleri alıyoruz” açıklamasını yaptı.

Emlak Konut GYO genel müdürü Murat Kurum emlakta balon söylentilerine cevaben, Türkiye’de her sene 600 bin adet konut ihtiyacı olduğunu vurgularken, 2013 yılında 814 bin adet bağımsız bölüm için yapı ruhsatı alındığını belirtti. Murat Kurum, 2013 senesinde Türkiye’ye gelen 13 milyar dolarlık direk yabancı yatırımın 3 milyar dolarının gayrimenkul sektörüne yapıldığını da ilave etti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)