BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlakçılar Odası Başkanı'ndan kiracılara uyarı: Tahliye nedeni!----

Emlakçılar Odası Başkanı'ndan kiracılara uyarı: Tahliye nedeni!

Emlakçılar Odası Başkanı'ndan kiracılara uyarı: Tahliye nedeni!
12 Ağustos 2022 - 12:55 www.finansgundem.com

Evde kalacak kişi sayısına göre kiralarda artış olabileceğini belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "Ev sahibi kontratta belirtilen dışında kişilerin yaşadığını öğrendiği taktirde mahkeme yoluyla kiracıları tahliye ettirebilir" dedi.


Salgın, arz talep dengesinin bozulması, yabancı etkisi... Bu nedenler başta olmak üzere birçok ilde ev kiralarında ciddi artış yaşandı.

İstanbul'un bazı semtlerinde son bir yılda artış oranı yüzde 100'ü çoktan geçmiş durumda.

Hal böyle olunca megakentte özellikle öğrenciler, tek başına karşılamakta zorlandıkları kira miktarını bölüşmek için ev arkadaşı arama başladı. Ancak İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa'dan da konuya ilişkin uyarı geldi.

''İŞGALCİ DURUMA BİLE DÜŞÜYORLARDI''

Genelde kira sözleşmelerinde evde kaç kişi yaşayacağına yönelik bilgilerin yer aldığını söyleyen Aşa, ''Genelde bizzat muhatap olunacak kişilere kiracı olarak bakıyoruz. Bir kişi evi tutuyor ev sahibinin bilgisi doğrultusunda yanında 3 kişi kalıyor. Fakat kiracı gittiği zaman ev sahibi, kiracının ev arkadaşını muhatap alamıyor. Eskiden işgalci durumuna bile düşüyorlardı" dedi.

"3 kişi kalacaksanız şu fiyat 2 kişi kalacaksanız bu fiyat diyebiliyor. Bunun dışında suistimal eden kiracılarda var. Kiracı odasını kiraya veriyor'' diyen Aşa, bu durum son zamanlarda daha da yaygınlaştığını açıkladı.

Aşa, ''Ev sahibi ile konuşulup muvafakat alınıp bu ev başka biriyle paylaşılabilir ibresi konulmalıdır. Bu yok ise kanunen kişi muhatap alınarak bir başka kişiye devir veya ciro edilemez" diye konuştu.

Kiranın yükselişi sona eriyor

 

Konut piyasası alarm veriyor: Kira zamları rekor borç doğurdu!

 

Kira fiyatları pes dedirtti: 1+1 daireler bile 15 bin TL

 

Yüksek kiralar en çok onları vuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)